I kroz Vojvodinu uvode putarinu po kilometru

"Putevi Srbije" uvode plaćanje po pređenim kilometrima i na autoputu od Beograda do Horgoša.

"Putevi Srbije" uvode plaćanje po pređenim kilometrima i na autoputu od Beograda do Horgoša.

Na delu autoputa od Beograda do Siriga, tokom ove godine trebalo bi da bude uveden zatvoreni sistem naplate putarine. Tokom naredne godine zatvoreni sistem trebalo bi da funkcioniše i na delu od Siriga do Horgoša.

To znači da će se ubuduće putarina plaćati po pređenom kilometru. Trenutno, bez obzira na to gde se vozilo uključuje i isključuje sa autoputa, na delu od Beograda do Novog Sada putarina se plaća u Pazovi i košta za automobile 240 dinara, a za deo od Novog Sada do Horgoša naplatna stanica je u Sirigu i naknada je 330 dinara.

U prvoj fazi zatvaranja sistema postojaće dve čeone naplatne stanice Stara Pazova i Sirig, kao i šest bočnih: Inđija, Maradik, Beška, Kovilj, Novi Sad jug i Novi Sad sever. Programom poslovanja za ovu godinu planirana su neophodna sredstva za instaliranje opreme i softvera kao i potrebni broj novozaposlenih.

"Dalje, u drugoj fazi predviđena je izgradnja nove naplatne stanice Horgoš (Subotica), odnosno ukidanje naplatne stanice Sirig", navode u "Putevima Srbije" za Novosti: "Postojaće tri bočne naplatne rampe na petljama Feketić, Bačka Topola i Žednik, kao i rekonstrukcija postojećih naplatnih stanica Zmajevo i Vrbas".

U prelaznom periodu, naplatna stanica Horgoš radiće u otvorenom sistemu naplate. Na svim naplatnim stanicama biće omogućena i naplata bez zaustavljanja vozila pomoću elektronskih uređaja - tagova.

  • 26.02.2014 22:59
    ...
    Kad bi vinjete uveli, kupilo bi je 3% vozaca. Trebalo bi 5000 kontrolora sa 2-3 hiljade vozila da krstari autoputem i da kaznjava, i opet ne bi imali ni blizu ucinak. Posto smo mi bagra od naroda, i dalje su rampe za nas IQ najbolje resenje.
  • -

    26.02.2014 20:23
    -
    @Anonimus
    taj ceski autoput je turisticko istorijska atrakcija.
    sami cesi su odlucili da se ne sme menjati
  • Sabahudin

    26.02.2014 19:30
    A od Pazove do Bubanj Potoka auto put je džabe. Neki su ipak jednakiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti