Uskoro otpuštanja u Radosnom detinjstvu

Direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurević izjavio je da će račun ove ustanove danas ponovo biti blokiran jer nemaju para da isplate poslednju, šestu ratu poreskog duga.
Direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurević izjavio je da će račun ove ustanove danas ponovo biti blokiran jer nemaju para da isplate poslednju, šestu ratu poreskog duga.

Zbog dugova nagomilanih od 2008. do 2012. godine Predškolska ustanova je ušla u proces reprograma poreskog duga i do sada je uspela da isplati prvih pet rata.

Grgurević kaže da se ukupan dug od sedam miliona evra prema državi i dobavljačima postepeno smanjuje strogom kontrolom i "rezanjem" troškova. - Novim dobavljačima redovno plaćamo isporučenu robu i usluge, polako vraćamo i dugove onim starim, kojima dugujemo 400 miliona, mada nedovoljno brzo i u malom obimu.

U normalizaciji poslovanja ovoj ustanovi bi trebalo da pomogne i nedavna odluka Upravnog odbora koji je odobrio novu sistematizaciju. - Po njoj, Predškolska ustanova može da ima 1.953 zaposlena, a danas ih je 2.200. Koliki je to balast govori činjenica da za ta, svojevremeno izmišljena, radna mesta moramo na mesečnom nivou da isplatimo od 10 do 12 miliona dinara, što je jedna rata reprogramiranog poreskog duga - rekao je Dnevniku direktor Predškolske ustanove.

On je rekao da će se problem tehnnoloških viškova rešavati u skladu sa zakonom, ne želeći da ulazi u detalje.

  • ns time

    01.03.2014 14:32
    Ljudi su ovde rekli sve.Ni imena direktora nisu zaobisli.
    I sta ce sada biti? Pa , nista.
    Borci protiv korupcije danas su se motali oko pijaca sve verujuci da bas deleci flajere kupuju buducnost samo za sebe.
  • Загуљени Сремац

    01.03.2014 06:45
    @Marija па зар је "новосађанка" стручна спрема или квалификација за посао?????
  • Vaspitačica sam

    28.02.2014 17:19
    ali bez zaposlenja
    Drugari, prosvetlite me, u koju stranku da se "upišem"?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti