Radnici Varadina tražiće pare i otpremnine i u Strazburu

Radnici nekadašnjeg HTTP "Varadin" zapretili su protestima jer ni posle nekoliko godina nije rešeno pitanje isplata njihovih zaostalih zarada i doprinosa.
Radnici nekadašnjeg HTTP "Varadin" zapretili su protestima jer ni posle nekoliko godina nije rešeno pitanje isplata njihovih zaostalih zarada i doprinosa.

Oni kažu da će naredne nedelje organizovati i protest na Trgu slobode.

Osnovni zahtev je da se preispita privatizacija ovog preduzeća i da se proveri vrednost investicije. Oni su naveli da im je preduzeće koje je sada u stečaju ostalo dužno u proseku 800.000 dinara za 36 plata i otpremnine, za period od 2005. do 2008. godine. Ako treba, kažu da će ići i do Strazbura.

Radnici koji su vodili i pojedine sudske sporove, navode da treba ispitati i šta je bilo sa opremom iz hotela "Varadin" na Tvrđavi nakon što je taj prostor zakupio pokojni biznismen Ratko Butorović. Radnici navode da je ova oprema vredela 600.000 evra, što je dovoljno za isplatu potraživanja.

  • S O Sa

    28.02.2014 12:15
    Njihova Maja???
    Nema ništa od te ljubavi!!! Pretnje sudom i Strazburom nisu pomogle ni Iliji Deviću! Dok je *njihova ( SNS) Maja i Igor na vlasti,sve je uzaludno! Oni su bili u sprezi sa big.pokojnikom, tako da jedino *ONI* mogu da odluče! Oni su i tužioci i sudije i advokati... BOGOVI!!! Tako da je sve ovo zamlaćivanje pred izbore!!!
  • Гордана Којић

    28.02.2014 11:20
    ЈЕДИНСТВО
    Радници Варадина су се веома добро органузовали
    а после толико времена веома је необично колико су јединствени, за разлику од радника Центрославије, Петра Драпшина, Гаранта Футог....
    Стразбур им не може много помоћи јер нису исцрпели
    све правне лекове у нашој земљи.
  • cipiripi

    28.02.2014 10:41
    nije ništa odneo na onaj svet
    vrli bizMismen ostavio radnike da sami sebi vade oči
    rasprodati mu imovinu i naplatiti dugove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti