FOTO: Penjanje na Radnički postalo stvar prestiža

Uprava NOU kaže da više ne zna šta da radi kako bi sprečila ljude, posebno mlade, da se penju po konstrukciji zgrade Radničkog.
Uprava Novosadskog otvorenog univerziteta kaže da više ne zna šta da radi kako bi sprečila ljude, posebno mlade, da se penju po konstrukciji zgrade Radničkog.

Penjanje na 13. sprat ove zgrade je postalo stvar prestiža među mlađom populacijom u gradu, ali se na vrh penju i mnogi drugi.

Da su pentranja svakodnevna dokazuju i fotografije koje je Novosadskom informativnom portalu poslao sugrađanin koji radi u zgradi nedaleko od Radničkog. On navodi da redovno viđa ljude na vrhu zgrade, a jednom je čak prebrojao 15 osoba.

Direktor NOU Mirko Karakaš kaže za 021 da je veliki problem sprečiti ljude da se penju na zgradu koja nije sigurna i bezbedna.

On dodaje da je ograda koju je "Poslovni prostor" postavio oko objekta pre dve godine oštećena, ali da, i kada je bila cela, to nije sprečavalo ljude da se provlače i ulaze.

Karakaš tvrdi da ima redovne kontakte sa policijom iz stanice u Radničkoj ulici, koja zajedno sa komunalnom policijom i inspekcijama obilazi zgradu Radničkog svakodnevno, ali da su upadi na ovo gradilište i dalje česti.

Kako kaže, policija i inspekcija su pisale i prijave protiv onih koji su ulazili, ali to nije do sada dalo efekta.

Direktor NOU navodi da, što su češći apeli da se ne penje na zgradu, sve više ljudi to radi.

- Kao da je prestiž biti među onima koji su se popeli na ovaj "vidikovac". Bili smo zaprepašćeni kada smo prošle godine čuli da je i jedna turistička agencija organizovala turu na poslednji sprat zgrade kao atrakciju za turiste - kazao je za 021 Karakaš. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • KOmša

    21.03.2014 10:28
    Hvala na inicijativi...
    ... ali ne pomaže.
    I dalje svaki dan gledamo podosta naroda na ovoj zgradi.
    I dalje niko od "institucija" nije nadležan.
    I dalje niko ne reaguje i ne rešava problem.
    I dalje se čeka da neko padne od gore?
    Da li i onda niko neće biti kriv?
  • Debeli

    01.03.2014 22:04
    Srušite zgradu
    Od te zgrade nema vajde, s obzirom da više nema parking, jer je neki pametnjaković dozvolio izgradnju Metals banke na mestu parkinga Radničkog. Baš zato nikom ne pada na pamet da ulaže u obnovu tog kostura...
  • 01.03.2014 19:37
    Pitam se,
    da li je ikada naplaćena šteta od onih koji su prouzrokovali požar. Tačnije rečeno vatra je buknula u prostorijama koje je koristila TV "Duga" , ali to se vremenom lepo zataškalo i lagano zaboravilo

    Unapred hvala na informacijama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti