Otvoren novosadski Salon knjiga

Na Novosadskom sajmu danas su počeli 20. Međunarodni salon knjiga, deseti Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" i 19. Međunarodna izložba umetnosti "Art ekspo", na kojima učestvuje oko 60 izlagača.

Na Novosadskom sajmu danas su počeli 20. Međunarodni salon knjiga, deseti Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" i 19. Međunarodna izložba umetnosti "Art ekspo", na kojima učestvuje oko 60 izlagača.

Prve ovogodišnje sajamske manifestacije traju do 4. marta, a ulaz je besplatan.

U okviru Salona knjiga, u Master hali nastupiće mnogobrojni pisci, među kojima i dobitnik NIN-ove nagrade Goran Gocić, laureat nagrade "Meša Selimović" Ivan Negrišorac, kao i dobitnik nagrade "Dejan Medaković" Aleksandar Gatalica. Peti po redu Evropski fejsbuk pesnički festival okupiće, u subotu i nedelju, pesnike iz celog sveta putem društvene mreže fejsbuk, a žiri, u kojem su pobednici prethodnih festivala, odabrao je 41 autora u uži izbor za nagradu, u konkurenciji 400 pesnika iz 19 država.

Na sajmu obrazovanja "Putokazi" univerziteti, fakulteti, visoke i srednje škole, akademije iz državnog i privatnog sektora, strukovna udruženja kao i resorne institucije predstaviće najrazličitije obrazovne profile. U okviru izložbe umetnosti "Art ekspo" predstaviće se slikari i galeristi, a Novosadski sajam će, 16. put, dodeliti nagradu "Sava Šumanović" za izuzetne domete ostvarene u likovnoj umetnosti.

Uručena nagrada Laza Kostić

Književna nagrada Laza Kostić danas je uručena Draganu Jovanoviću Danilovu za roman "Talasi beogradskog mora". Nagrada novosadskog Salona knjiga za izdavački poduhvat pripala je Javnom preduzeću Službeni glasnik iz Beograda za četvorotomno delo Slobodana Žunjića "Prirok i suštastvo", koje prvi put čitaocima predstavlja sažetu istoriju srpske filozofske leksike u poslednjih osam vekova.

Uručene su i dve specijalne nagrade Salona knjiga - novosadskoj Izdavačkoj kući Prometej za knjigu Jelke Ređep "Greh i božija kazna" i Izdavačkoj kući Pčelica iz Čačka za višegodišnju posvećenost literature za decu i omladinu.

  • Katarina

    01.03.2014 06:51
    sajam obrazovanja

    nema sta da se vidi, vidi se degradacija i pad vrednosti. Glavno da sajam kupuje najnovije automobile i gradi aqua park ... raspada se sve tamo
  • đole

    28.02.2014 19:28
    Komentar
    Tri komentara o salonu knige, na stotine o cecama, cacama i macama, o .... E, moja srpska Atino, vidim daleko si dogurala.
  • DTD

    28.02.2014 16:55
    jadno i bedno
    Ja svake godine idem, pa sam bio danas popodne. Za mene je ovo do sada najslabiji salon knjiga. Tu i tamo nađe se po neki popust, tako da sam kupio svega jednu knjigu za 400 din /redovna cena 700/.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti