Vučević: Novosađani se stide zbog desetak huligana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da su većinu krivičnih dela u Novom Sadu počinili povratnici u izvršenju tih dela, što se može zaključiti na osnovu izveštaja koje mu je dostavila Policijska uprava o 30 slučajeva koji su najviše uznemirili javnost.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da su većinu krivičnih dela u Novom Sadu počinili povratnici u izvršenju tih dela, što se može zaključiti na osnovu izveštaja koje mu je dostavila Policijska uprava o 30 slučajeva koji su najviše uznemirili javnost.

Vučević je rekao da je pomenuti izveštaj dobio na lični zahtev i da se iz njega jasno vidi da se "ponavlja desetak imena u izvršenju većine tih krivičnih dela" i da se "Novosađani stide zbog desetak huligana koji misle da im niko ne može ništa".

"Tražiću i od tužilaštva i suda da građanima Novog Sada podnesu izveštaj o tome koliko je počinilaca koji su učestvovali u ovih 30 krivičnih dela osuđeno i procesuirano", rekao je Vučević dodajući da nije redak slučaj da se "nakon što policija uhapsi i procesuira nekog počinioca krivičnog dela, on prema važećim zakonima i propisima ubrzo nađe na slobodi i u kratkom vremenskom roku ponovi isto ili slično delo".

Vučević je naglasio da, s obzirom da sve činjenice ukazuju na to da su oni koji podrivaju bezbednost u Novom Sadu povratnici u izvršenju krivičnih dela, postavlja pitanje organima pravosuđa "šta treba uraditi kako bi se nekolicina huligana-povratnika koja konstantno pravi probleme sklonila sa ulice" i dokle će, kako je rekao, "relativno mali broj ljudi koji ponavlja krivična dela biti na slobodi.".

Od 30 slučajeva za koje je novosadska policija gradonačelniku predala izveštaj, 95 odsto je rešeno, a ostali su u postupku.

  • Novosađanka

    03.03.2014 15:08
    Da, stidim se
    Stidim se što imamo gradonačelnika koji se ničeg ne stidi!
  • 02.03.2014 14:45
    ivan
    stidimo se što nam konji sa zapregama idu kroz grad,a policija kažnjava vozače,a njih ni negleda,sramota
  • 02.03.2014 12:09
    10+1
    Kada malo pogledam (ne samo da čitam), ja se stidim barem zbog 11...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti