Otkaz zbog druženja sa Opačićem?

Predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković izjavio je da će iduće nedelje odlučivati o tome da li će portparolka suda Sofija Čolić, koja je nedavno uslikana na rođendanu narko-bosa Nenada Opačića, ostati na poslu.
Predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković izjavio je da će iduće nedelje odlučivati o tome da li će portparolka suda Sofija Čolić, koja je nedavno uslikana na rođendanu narko-bosa Nenada Opačića, ostati na poslu.

Peković navodi da još uvek nije utvrdio da li je njeno prisustvo na tom slavlju kompromitovalo i Apelacioni sud, jer je Čolićeva juče bila na Devetom evropskom pravnom i političkom forumu i nije bila prisutna u sudu.

"Imajući u vidu njeno opravdano odsustvo, Sofiji sam izdao naredbu da mi već u ponedeljak da izjavu o navedenom događaju u restoranu 'Fontana', posle čega ću odlučiti da li će ona i dalje moći da obavlja dosadašnji posao u Apelacionom sudu. U svakom slučaju, njeni rodbinski odnosi ne mogu biti razlog za prekid radnog odnosa po Zakonu o državnim službenicima, osim ako je svojim aktivnim radnjama dovela da toga da se steknu uslovi za to", rekao je za "Blic" predsednik Apelacionog suda.

Kriminolog Milo Bošković kaže da samo druženje ne predstavlja prekršaj, ali smatra da je neprimereno za jednu članicu sudske uprave. "Slika koju odaje druženje između dva suprotstavljena miljea, u ovom slučaju kriminalaca sa predstavnicima suda, nije pozitivna, a rezultat može biti vrlo opasan. Međutim, to nije ni zabranjeno, pa u pravnom smislu ne postoje prekršaji. S druge strane, ako nije protivzakonito, ne znači da je primereno profesionalnoj i ličnoj etici", kaže on.

Podsetimo, Čolićeva je svoje prisustvo na Opačićevom rođendanu pravdala time da joj je muž njegov branilac, i da je sve vreme bila u njegovom društvu.

  • Vlada

    03.03.2014 20:33
    @Sofronije
    Ako je tebi teorija o 6 stepeni razdvajanja isto što i 'ej, ajmo kod Neše Opačića na žurku', možda bi ti trebao da je još jednom pročitaš.
  • Sofronije

    03.03.2014 19:21
    Svim 'čistuncima' preporučujem da prouče teoriju o 6 stepeni razdvajanja.
    Još kad su dve osobe iz istog grada, kao u ovom slučaju, lako ih je dovesti u vezu - samo je pitanje kada ćete nekom zasmetati.
  • 02.03.2014 20:46
    Ko radi u sudu
    sanjala da radi u sudu? pa koje su to licnosti koje zele da presudjuju drugima kada je upravo mera normalnosti i duhovnog zdravlja da ne sudite drugima...moras bas biti patologija najvisa...znaci za mesto ispod politicaara jer su oni u vrhu...usput bia ranije db zaposljava sudije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti