Vrtići gotovi, ali nema novca za opremanje

Vrtić u Radničkoj ulici će u narednim nedeljama građevinski biti završen, ali neće moći da se koristi još mesecima jer nema novca za nabavku neophodne opreme.
Vrtić u Radničkoj ulici će u narednim nedeljama građevinski biti završen, ali neće moći da se koristi još mesecima jer nema novca za nabavku neophodne opreme.

 

Direktor Predškolske ustanove Radosno detinjstvo Marko Grgurović kaže za 021 da neće moći da ga opreme, dok im se iz budžeta ne opredele sredstva.

Prema njegovim rečima, novac je potreban i za opremanje već nadograđenog vrtića u Petrovaradinu, kao i za vrtić u Veterniku koji će biti sagrađen do avgusta. On procenjuje da bi u najboljem slučaju mogli da za dva meseca počnu sa useljavanjem, pod uslovom da dobiju novac i potom sprovedu tender.

Grugurević je precizirao da su do sada dobili 20 miliona dinara, ali da to nije dovoljno za opremanje sva tri vrtića neophodnom opremom za boravak dece. Podsetimo, na listi čekanja je trenutno oko 1.500 mališana, a sa useljenjem u ova tri vrtića taj broj bi trebao da bude znatno manji. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • 06.03.2014 06:39
    vrtić nije obavezan!!! MAKI021
    KAD SMO VEĆ KOD TVOG KOMENTARA...Prvo se upoznaj sa materijom koju komentarišeš pa onda komentariši.
    Da li b se ti
    bavio džabe poslom koji je veoma, a da ti pri tom stalno instrukcije daju roditelji koji nemaju veze sa životom, a kamoli sa vaspitavanjem dece?
    E pa lepo "pošto oni znaju sve najbolje" nek ih onda sami vaspitavaju, a u vrtić će ići kad se budu stvorili uslovi tj. kad ne bude bilo upisano 30-40 dece u jednu grupu!
  • 06.03.2014 06:27
    Robi
    A zašto da idu dzabe pa da zaposleni trpe i još da ne plaćaju na vreme? Zato je velika lista čekanja, jer je cena SMEŠNA!Raspitajte se koliko ima onih roditelja koji i tu smešnu sumu nisu u stanju da plate, a koliko koštaju vrtići po Srbiji?...
    OVO JE SRAMOTA!!!
    Gde se još nešto deli džaba pa da podjemo svi u harač?
    Roditeljima ništa nije skupo što je za njihovo zadovoljstvo npr.svaki drugi roditelj puši, ali im je za njihovo dete sve skupo, pa bi bilo lepo da ih oni samo prave, a država da brine!!!
  • Maki021

    04.03.2014 10:15
    @Anonimus - vrtić nije obavezan!!!
    Ne mogu da pronađem iole kulturnu reč kojom bih opisala ovakav komentar. Ni zdravstvo nije obavezno, ako vam ne treba, ni gradski prevoz, ni struja u kući, ni........ Ovako nešto mže reći samo osoba koja nema decu (na njihovu sreću) ili nek oko živi na tuđoj grbači, bioto privatnik ili jedna od onih najpametnijih mama-domaćica. A, kada smo o obavezama, osnovna škola je obavezna i juče je u Kamenici prozor pao detetu na glavu i isekao je pošto je poslednji put zamenjen pre 50 godina. Jeli ovo za FAMU?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti