Portparolka Apelacionog suda odriče se funkcije

Portparolka Apelacionog suda Sofija Čolić zatražila je da bude rezrešena dužnosti nakon što je snimljena na rođendanu narko-bosa Nenada Opačića.
Portparolka Apelacionog suda Sofija Čolić zatražila je da bude rezrešena dužnosti nakon što je snimljena na rođendanu narko-bosa Nenada Opačića.

Skandal koji su izazvali snimci racije u restoranu "Fontana" u kojem je Opačić proslavljao rođendan sad čeka odluku predsednika suda.

Predsednik Apelacionog suda Novica Peković rekao je za Blic da će razmotriti njen zahtev. "Sofija Čolić je juče tražila da ne obavlja više posao koordinarora za medije Apelacionog suda, jer, kako je navela, "smatra da je to sada jedino odgovorno i profesionalno". O navedenom zahtevu ću doneti odluku i javnost blagovremeno obavestiti", rekao je Peković.

Prethodno je Peković naložio Čolićevoj da podnese izveštaj o tome zašto je prisustvovala slavlju narko bosa koji zatvorsku kaznu služi Sremskoj Mitrovici, nakon čega će doneti odluku da li će ona zadržati posao ili ne. Podsetimo, ona je prisustvo na Opačićevom rođendanu pravdala time da joj je muž njegov branilac i da je zato svo vreme bila u njegovom društvu. Njen suprug je inače i brat od tetke Opačićeve žene.

Sofija Čolić je bila jedan od ozbiljnijih kandidata za sudiju 2009. godine, nije izabrana i od tada je sudski saradnik. "Ne bi me čudilo da su tazbinske veze mog supruga sa Opačićem razlog što nisam izabrana", kaže Čolićeva. Članovi Visokog saveta sudstva koji je odlučivao o izboru i reizboru sudija 2009. godine bili su tadašnja predsednica Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović, tadašnja ministarka pravde Snežana Malović i sudija novosadskog Apelacionog suda Đurđina Bjelobaba.

 

  • Perke

    27.07.2018 08:17
    Svi zajedno
    Mnogo istine na ovom forumu.
    Mnogo pametnih odgovora,primedbi.
    Pocnimo nesto svi zajedno i da radimo!
    Najvažnije institucije ove "drzave"
    Pravosuđe...u ime natoda
    Policija.. narodna
    Zdravstvo.. narodno..
    Zato im i plaćamo poreze. Finansiraju se od poštenih državljana Srbije . Donose i brane zahteve lopova i kriminalaca.
    Potražimo rešenja zajedničkom borbom i inteligencijom.
    Pozdrav svima
  • Olja

    06.03.2014 19:12
    Novi (ne)dostojni portparol
    Sofija Čolić je dobila zamenu... Sada je portparol sudijski pomoćnik I.J poznata po svojim kratkotrajnim, mnogobrojnim vezama sa advokatima i novosadskim "biznismenima" od kojih su neki na izdržavanju kazni. Vrlo dostojna... NAročito se dostojno oblači-na izvolte!
  • Ksenija

    05.03.2014 07:48
    Ali ona ce biti razresena funkcije PRa i to mozda. Ostace da radu u sudu kao sudijski pomocnik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti