Razvaljeni PET kavezi biće uklonjeni do početka leta

Preostalih 350 PET kaveza, koliko ih ima na području Novog Sada, biće uklonjeni i zamenjeni podzemnim kontejnerima do početka leta, saznaje 021.
Preostalih 350 PET kaveza, koliko ih ima na području Novog Sada, biće uklonjeni i zamenjeni podzemnim kontejnerima do početka leta, saznaje 021.

Slušaoci Radija 021 u poslednje vreme se učestalo žale na otpad oko razvaljenih kontejnera, jer su pet kavezi svakodnevno na meti sakupljača sekundarnih sirovina.

Kako za 021 kaže direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović, većina pet kaveza je razvaljena i nalazi se u lošem stanju, pa bi trebalo do početka leta da budu uklonjeni. "Mi smo jedan deo PET kaveza već sklonili i postavili podzemne kontejnere, a što se tiče preostalih, koji su većinom razvaljeni, krenućemo u akciju da ih povlačimo sve do izrade akcionog plana, koji ćemo sprovesti  u saradnji sa Policijskom upravom, Gradskom upravom i "Čistoćom" gde ćemo dovesti u red sakupljače sekundarnih sirovina", naveo je Zelenović za 021.

On kaže da nabavka novih podzemnih kontejnera zavisi od finansijske situacije preduzeća koja je trenutno loša i da sve investicije koje se tiču podzemnih kontejnera Čistoća dobija preko kapitalnih subvencija Grada, a da su ove godine sve subvencije javnim preduzećima smanjene za 30 odsto, tako da će biti postavljeno manje kontejnera nego prošle godine.

Zelenović je podsetio da je tokom prošle godine obnovljen vozni park sa 10 novih vozila i postavljeno 50 podzemnih kontejnera, ali i da "Čistoća" ima finansijskih problema zbog 300 miliona dinara opterećenja za odštete ujeda pasa lutalica, što im onemogućava normalno finansijsko funkcionisanje.

Podsetimo da je zbog konstantnog razvaljivanja PET kaveza, "Čistoća" tokom prošlog leta postavila osam PET spremišta na Limanu i to po četiri u Balzakovoj i Šekspirovoj ulici, dok je na Novom naselju postavljeno po četiri spremišta u Seljačkih buna i Mileve Marić. Na Detelinari u Hadži Ruvimovoj ulici nalazilo se pet, a u ulici Svetislava Kasapinovića tri kontejnera za ovu namenu. Iako su ova spremišta postavljena kako bi onemogućila krađu plastike, lopovi su našli način da iz njih izvade PET ambalažu. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • 06.03.2014 14:20
    Za 300 miliona dinara problem pasa lutalica je mogao biti resen na ovaj ili onaj nacin.
  • 06.03.2014 14:02
    .....
    Molim Vas objavite ovaj pocetak teksta koji se odnosi na isti problem u Beogradu i sve ce biti jasno
    Драгомир Антонић,

    Закони у Србији важе само за Србе

    Живиш у Србији, а ниси Србин. Дивота. Што смеш чинити у Србији, не би смео у било којој другој држави. Живиш у Београду, а поседујеш коњску запрегу. Законом је употреба коњских и воловских запрега у граду Београду забрањена средином двадесетог века. Свако закон мора поштовати, сем ако ниси Србин. Тад можеш сваки дан по Дорћолу, градском језгру, да каскаш запрегом, обилазиш контејнере, вадиш из њих све што се учини корисним. Нико те неће ометати: ни грађани, ни комунална полиција, ни саобраћајци. Заштићен си, јер си припадник ромске мањине и ослобођен поштовања законске одредбе....
  • dokle?

    06.03.2014 10:50
    Pita mali Ciga tatu:
    - Tato, šta je to demokratija?
    - Demokratija ti je, sine, kad svi beli rade, a mi samo sedimo i dobijamo pomoć...
    - Ali, zar ih to ne nervira?
    - Nervira ih, ali to je već rasizam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti