FOTO: Premijera edukativne predstave "700xNe" u Pozorištu mladih

Edukativna pozorišna predstava "700xNe" biće premijerno izvedena danas, 7. marta, u Pozorištu mladih.
Edukativna pozorišna predstava "700xNe" biće premijerno izvedena danas, 7. marta, u Pozorištu mladih.

Prema drami "S. O. S." Marije Ardeljan
Režija i adaptacija: Milena Bogavac
Koreografija i scenski pokret: Olivera Kovačević Crnjanski
Asistentkinja za koreografiju i pokret: Frosina Dimovska
Originalna muzika: Milan Kerezović - Keckec
Dizajn svetla i osvetljenje: Tihomir Boroja
Fotografija: Robert Getel

Igraju: Kristina Bartuš, Ratko Gavranić, Suzana Horvat, Zoran Karimanović, Sead Nakić, Sofija Nakić, Marko Pavlović, Stefan Popović, Tamara Vojnović (učenici i učenice novosadskih srednjih škola)

Producent: Goran Duković
Organizator: Pero Škavić
Produkcija: Chill out Novi Sad
U saradnji sa: Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Domom zdravlja "Novi Sad", Srpskim narodnim pozorištem i Fakultetom dramskih umetnosti, Beograd.

Vrlo je prosto: kada vam ponude drogu, treba da kažete NE. Ne jednom, već mnogo puta. Postoje istraživanja koja kažu da se mladim ljudima u Srbiji danas droga nudi preko sedamdeset puta u životu. Potrebno je da sedamdeset puta kažete NE. Sedamdeset puta NE.

Puta deset jednako je SEDAMSTO PUTA NE puta deset jednako je sedam hiljada puta deset jednako je... i tako u beskraj i tako bez obzira na radoznalost, modu, nedostatak samopouzdanja, nedostatak ljubavi, želju da te primete ili bilo šta drugo što bi vas moglo navesti da isprobate. Droga nije rešenje. Ona je dodatno komplikovanje svih životnih problema i svih problema u odrastanju.

O predstavi:

Predstava "700 PUTA NE" namenjena je mladima. Nju su, za svoje vršnjake, pripremili i izveli, srednjoškolci i srednjoškolke iz Novog Sada, u okviru programa primarne prevencije zloupotrebe droga, alkohola i duvana "Supstancu na distancu". U okviru istog ovog programa, već je snimljen i dokumentarni film koji se, u novosadskim školama, prikazuje u okviru redovne nastave. Na taj način, biće organizovana i igranja predstave 700 PUTA NE. Za više od 7.000 mladih, uzrasta od 13 do 16 godina, gledanje ove predstave biće besplatno i organizovano u okviru redovne nastave.  

Predstava će početi u 19 časova.

  • 05.03.2014 20:48
    bravo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti