DSS prikuplja novac za obnovu Principove rodne kuće

U organizaciji Udruženja građana "Princip srpski" večeras je u Novom Sadu održana donatorska večera na kojoj su prikupljana sredstva za obnovu rodne kuće Gavrila Principa u selu Obljaj kod Bosanskog Grahova.
U organizaciji Udruženja građana "Princip srpski" večeras je u Novom Sadu održana donatorska večera na kojoj su prikupljana sredstva za obnovu rodne kuće Gavrila Principa u selu Obljaj kod Bosanskog Grahova.

Predsednik udruženja "Princip srpski" Milan Balać rekao je da je to udruženje osnovano sa ciljem prikupljanja sredstava za tu namenu, ali da će nastaviti sa radom i pomagati obnovu drugih objekata.

"Nadam se da ćemo 28. juna, odnosno na Vidovdan, svečano otvoriti obnovljenu rodnu kuću Gavrila Principa, i to na stogodišnjicu atentata u Sarajevu", rekao je Balać. Potpredsednik udruženja Borko Ilić rekao je da je do sada prikupljeno milion i po dinara i da se akcija nastavlja.

"Svedoci smo da se sve više minimizira uloga Gavrila Principa i da se u Sarajevu gradi spomen-ploča princu Ferdinandu i smatram da je naša dužnost bila da radimo na očuvanju lika i dela Gavrila Principa", rekao je Ilić.

Borko Ilić je inače predsednik Gradskog odbora DSS-a, a Balać njegov stranački kolega, ujedno i direktor Gradskog saobraćajnog.

  • Garašanin

    10.03.2014 21:58
    Inače podržavam DSS, ali baš prljavi anarhista ima veze sa srpskom tradicijom... Nemoj me zasmejavati...
  • inat

    10.03.2014 09:36
    Los vam je to princip,da kopate po proslosti i ratujete ponovo sa zapadom. AU je anektirala bosnu-da li je Bosna u to doba mogla da bude samostalna i da podigne samu sebe,nije. Da li je Srbija mogla i imala kapacitet da anektira bosnu? nije, a i sta bi rekli oni ostali narodi u bosni na tu ideju?
    Znaci naprednija drzava je preuzela Bosnu od trulog osmanlijskog carstva,izgradila tamo sve i svasta,ali ne,to je nekim fanaticima bilo nedopustivo,pa su ubili prestolonaslednika koji ih je spasao turaka i uvaljali Srbiju u strasan rat. Eto takvima se dizu spomenici.Samo nek je za inat svima.
    Inat-princip srpski.
  • Laloteli

    07.03.2014 21:42
    Nisam stranacki aktivista,al uvek podrzavam ovakve akcije, koje se odnose na ovucanje Srpskih istorijskih imena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti