Veljović: Dolazak policajaca smanjio kriminal u Novom Sadu

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je dolaskom 200 policajaca u Novi Sad stopa kriminaliteta smanjena za više od 20 odsto.
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je dolaskom 200 policajaca sa teritorije cele Srbije u Novi Sad stopa kriminaliteta u gradu smanjena za više od dvadeset odsto.

- Od trenutka dolaska policajaca na ispomoć kolegama iz Novog Sada, broj krivičnih dela smanjena je za deset do petnaest procenata dnevno, a stopa kriminaliteta za 22 odsto - rekao je Veljović, koji je najavio da će dati nalog da se angažovanim policajcima poveća plata za 20 odsto za ovaj mesec.

- Grupu od dvesta policajaca koji su u Novi Sad došli pre dve nedelje danas će zameniti dve stotine novih. Polaznici kursa u Sremskoj Kamenici počeće sa radom 15. aprila i tada će se na ulicama naći još 102 policajca. Da li će kolege koje su došle kao ispomoć ostati u Novom Sadu i posle 15. aprila, zavisiće od situacije - rekao je Veljović u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da se i od pravosudnih organa mora tražiti adekvatna angažovanost po pitanju bezbednosti u gradu i dodao da država mora i može da plati policajce.

  • anonimna

    10.03.2014 07:10
    smesno
    Jadni policajcici misle da su bitni i vazni na ulicama.Paradiraju po kaficima,a osmorica krimosa i dalje haraju gradom! CISTA MANIPULACIJA!!!!!!
  • 08.03.2014 10:09
    aman tapsaci.
    kad je pre izbrojao?
  • alxxl

    08.03.2014 09:01
    pitam se
    da nije ova statistika slična statistici malignih oboljenja tokom devedesetih?

    evo, juče obili automobile ispred radnog mesta. ukoliko se zna, da je tamo pre dva meseca nije bilo nijednog obijanja, ovo je za mene porast nasilja za 100% u tom delu grada. i to je statistika.

    a kako je statistika radila devedesetih?
    tašta bila "lečena" u kamenici, bolesnici bili na hodnicima, šupama, na pomoćnim krevetima, čak i na dušecima na zemlji, bolničarke izbezumljeno trčkarale i pokušale u panici da bilo šta odrade da bi nekako bar nekima pomogle, lekari natmeno digli glavu i negirali problem...

    dva dana pred smrt ona je puštena kući (lekari jako dobro znaju da procene), a ministar na televiziji izjavio da kao rezultat vlade i lekara broj smrti izazvani malignim oboljenjem palo za više od 20%.

    da, razlog smrti na umrlici je "višestruki otkaz vitalnih organa". statistika je car nemoćnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti