Zid pored škole na Podbari preti da se sruši na učenike

Učenici OŠ "Đura Daničić" na Podbari u opasnosti su, jer zidovi napuštene firme koja se nalazi pored škole prete da se obruše.
Učenici OŠ "Đura Daničić" na Podbari u opasnosti su, jer zidovi napuštene firme koja se nalazi pored škole prete da se obruše.

Urušeni objekat preduzeća "As impeks", a koje se nalazi u stečaju, predstavlja svakodnevni rizik za đake, ali i sve one koji prolaze Ulicom Dušana Vasiljeva, piše "Blic".

Najveći problem je što se školsko dvorište nalazi neposredno uz ovaj kompleks. "To je višegodišnja muka i apelovali smo nekoliko puta na upravu škole da ga konačno reše. Ne znam šta se više čeka. Dok neko dete ne nestrada nećemo se opametiti", kaže Danijel Župić, otac učenika sedmog razreda i predsednik Saveta roditelja u OŠ "Đura Daničić".

Kako bi sprečili da đaci prolaze do napuštenog kompleksa, školsko dvorište je ograđeno metalnom ogradom. Međutim, deca su izvalila deo, napravili rupu i nesmetano tamo odlaze.

"Dešava se da im odleti lopta i onda moraju da odu po nju. Tada su im životi direktno ugroženi, jer je dovoljno da se naslone na te zidove i da oni padnu", kaže Župić, dodajući da je ovo mesto i okupljalište narkomana, te da stalno pronalaze igle i špriceve.

To potvrđuje i direktor škole Obrad Ostojić. On navodi da ne sede skrštenih ruku i da je na njihove molbe građevinska inspekcija izlazila nekoliko puta i da je naloženo uklanjanje ovog objekta. Međutim, problem je u tome što ništa ne može da bude urađeno bez odobrenja firme "As impeks".

"Postoji plan da zidovi budu srušeni i da objekat bude na neki način priveden nameni. Međutim, škola ne može da izda nalaog, jer to nije naše vlasništvo. U rešavanje problema se uključila i Uprava za obrazovanje i oni pregovaraju sa nadležnima iz "As impeksa", a opredelili su i novac za rušenje objekta", kaže Ostojić, optimistično napominjući da bi zidovi mogli da budu srušeni već za 15 dana.

U Gradskoj kući potvrđeno je da je Građevinska inspekcija izlazila na teren i da će rešiti problem. U opasnosti su i srednjoškolci jer se s druge strane ovog napuštenog kompleksa nalaze učenički dom "Brankovo kolo" i Saobraćajna škola "Heroj Pinki".

  • 10.03.2014 12:43
    @sila
    Vidite, sinoc sam napisao taj prvi komentar i dalje stojim iza napisanog.

    Kao da nekoga zanimaju inspekcije i policije i zapisnici i kazne? Narocito ako je taj neko blizak nekim strukturama vlasti.

    Ponekad mi se cini kao da mnogi zive negde daleko i ovdasnje situacije im zvuce nepoznatim.

    Ponavljam, nikoga nije briga. Niko ne zeli da odgovara. Niko se ne oseca prozvanim.

    Ja i dalje zelim da srusim taj zid pre nego se sam srusi. Upravo zato sto brinem. Nije pitanje ide li moje dete u tu skolu. Ide dete. Necije. Mozda sutra i vase. A jedini nacin da ne pokazujemo apatiju jeste da uradimo nesto. Koliko god to malo znacilo.
  • dr Arslanagić

    10.03.2014 12:19
    @Domaci: Sedi jedan
    pravopìždžija: žarg. podr. dosadan pedant i mediokritet koji zamara pravopisnim i pseudopravopisnim pravilima

    Kaže se NA Podbari, kao što se kaže i NA Detelinari, Limanu, Klisi, Salajci. Zato što nema veze sa poreklom reči nego sa time da li je u pitanju deo grada ili samostalno naselje (otud: U Petrovaradinu, Kamenici), kao i sa stvorenim običajem (U Centru).
  • Marica

    10.03.2014 07:58
    kazna
    Lako resivo. Odgovornom licu "As-impex"-dati rok da to resi i propisati mu dobru kaznu. ako za to vreme neresi, prihvatiti predlog iz komentara 1. Niciji zivot a narocito deciji nemozemo stoviti na rizik. Roditelji podignite glave, probudite se i sacuvajte zivote svoje dece. Ja sam penzionerka i zivim u sasvim drugom kraju grada ali strahujem za svu decu ovog sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti