Stanovnici Sajlova tri decenije bez struje

U naselju Sajlovo 20 domaćinstava više od 30 godina živi bez struje.
U naselju Sajlovo 20 domaćinstava više od 30 godina živi bez struje.

Njihovi apeli nadležnima da im se uvede prolaze nezapaženo. Sajlovčani kažu da je jedan od predloga koji su im nadležni ponudili bio da kupe trafostanicu.

Dragica Marjanović na Sjlovu živi od 1980. godine. Kaže da je podnela zahtev za legalizaciju  kuće, te da se nada da će struju dobiti i da neće više morati da koristi agregat, akumulator ili sveće.

"Savetovali su nas da kupimo trafostanicu, pa da ona dve godine bude u našem vlasništvu. Nakon dve godine bi je preuzela Elektrodistribucija. Pa da imamo novac, svi bismo kupili stanove u gradu i otišli odavde", kaže ona.

Sajlovčani, dodaje, ne beže od odgovornosti i priključaka. Oni mesečno za troškove agregata i akumulatora izdvajaju više od 15.000 dinara. "Agregat troši litar benzina na sat, a akumulator punim kod prijatelja. Kada nema novca, palim sveće jer drugog izbora nemam. Meso i kvarljive namirnice držim napolju jer frižider ne radi", kaže Marjanovićeva.

Do 2005. radila je u preduzeću  "Tvrđava Varadin", a nakon toga završila na birou rada. Troje dece je odškolovala, a dvoje su uz lampe završili falkultete. "Slali smo dopise na razne adrese, i svim nadležnim službama i gradu, međutim, najpre su odgovori bili da naselje nije legalno. Sada kada smo podneli zahtev za legalizaciju, nadamo se da će nam pomoći da rešimo problem", kaže Marjanovićeva.

Put pored njene kuće je posut tucanikom. Milan Spaić rado bi se preselio na salaš, neposredno pored kuće porodice Marjanović. "Nemamo normalne uslove za život i zbog toga ne mogu ovde da živim. Noću budem u kući u gradu, a ovde dolazim samo preko dana. Ne želim da sedim u mraku", kaže on.

Spaić kaže da zbog loših uslova za život u naselju pojedini Sajlovčani odlaze u podstanare. "Komšija živi u stanu gde plaća kiriju, a ovde ima kuću. Koji je to apsurd, da pored svoje kuće mora u podstanare", kaže Spaić.

Niko od nadležnih nije ogovorio kada će građani Sajlova dobiti struju.

  • Jovana

    11.03.2014 17:25
    Davnih dana je taj fotograf sebe obezbedio svojim vrednim i postenim radom sad pomaze nama da nasem naselju i nasoj deci bude bolje..Lajte kere ljubomorne, sigurna sam da je vredniji, sposobniji i bolji covek od vas...
  • Milan

    11.03.2014 17:11
    Zalosno je to sto mnogi ovde komentatori pisu razne gluposti a nemaju pojma ni gde je Sajlovo, niti su ikada bili u nasem naselju. Sto se tice same kanalizacije jestu bile postavljeme cevi ali to nije bilo ni trecina posla da bi se reklo da je kanalizacija uradjena. U vreme predizborne kampanje 2012g.mnogi su se poput Pavlicica i slicnih njemu hvalisali kako su zavrsili kanalizaciju a gde su bile crpne stanice, precistac pa sad se ispostavilo da firma koja mora da preda tehnicki ispravnu kanalizacionu mrezu otisla u stecaj, propala a inace kumovska firma Dragana Djilasa.. Velik problem stvara i situacija gde u pojedinim ulicama vlasnici parcela nisu uradili preparcelizaciju i sad to savet MZ sve resava kao i samo sportsko igraliste koje je pocelo da se pravi u vreme kampanje na parceli koja je registrovana kao pasnjak, i to savet MZ resava i na Sajlovu ce biti zavrseno igraliste..Mnogi problemi nagomilani godinama se resavaju i savet MZ pokusava sve to da resi iako nije ni malo lako i resava sto ce se pogauati u narednim mesecima..
  • Zakonodavac

    11.03.2014 12:17
    zidanje
    SVI ste zidali na mastu gde je trebalo po svim planovima da se siri groblje, sada zbog vas grad treba da izmesta groblje na drugu lokaciju, sto cemo opet svi mi placati kroz raznorazne poreze i namete. Zidali ste bez dozvole, mimo zakona i sada vi sa sajlova hocete da vas mi sazaljevo. A najvaznije zasto ste napustili vase domove, zar zbog tog sto je srbija iznad svega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti