Toplana smanjila dugove

JKP "Novosadska toplana" je za proteklih godinu i po dana uspela da smanji dugovanja prema banakama i za gas sa 4,4 na 3,7 milijardi dinara.
JKP "Novosadska toplana" je za proteklih godinu i po dana uspela da smanji dugovanja prema banakama i za gas sa 4,4 na 3,7 milijardi dinara.

U ovom preduzeću navode da su uštedama u svim sektorima uspeli da smanje dugovanja i da proteklu godinu završe sa 36 miliona dinara u plusu. Direktor Aleksandar Pribić navodi da i dalje imaju velika potraživanja od građana i privrede.

"Naša potraživanja ukupno iznose 3,4 milijarde dinara, pri čemu privreda duguje oko 1,3 milijarde, a građani oko 2,1 milijardu dinara. Nažalost, zbog celokupne situacije u društvu, naplata nije na zadovoljavajućem nivou i zbog toga se zahvaljujemo građanima koji redovno izmiruju račune", navodi direktor Toplane. Prema njegovim rečima, veća naplata bi omogućila dalje smanjivanje dugova, posebno prema bankama.

Koliko trenutno bankarski krediti, koje je uzelo prethodno rukovodstvo, opterećuju Toplanu, govori to što na godišnjem nivou iznose oko 580 miliona dinara, što je, na primer, trošak izgradnje 15 kilometara vrelovodne mreže.

Pribić kaže da će uprava preduzeća nastaviti da štedi gde god je moguće, navodeći kao primere smanjenje reprezentacije sa tri miliona na 998 hiljada dinara, kao i potrošnju goriva sa 93 hiljade litara na 75 hiljada litara.

  • ns-ovd

    12.03.2014 07:28
    ipak se može drugačije
    neka su im vremenske prilike išle na ruku možemo da pričamo šta hoćemo, ali kao Novosađanin ne mogu da ne pohvalim i ne podržim ovakvu vest. sve čestitke
  • Dragan

    11.03.2014 15:05
    Podrška!
    Dokaz da i JKP mogu biti uspešna!
  • Vlada

    11.03.2014 14:01
    Obzirom na visoke temperature tokom zime i smanjeno grejanje - da li planirate smanjenje računa nama koji plaćamo redovno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti