Odbornička mreža žena poziva Novosađanke da ukažu na probleme

Članice Odborničke mreže žena Skupštine Grada pozvale su sve Novosađanke da im upute pismo mejlom ili poštom i na taj način ukažu na probleme sa kojima se susreću.
Članice Odborničke mreže žena Skupštine Grada Novog Sada pozvale su sve Novosađanke da upute pismo elektronskom poštom na odbornickamrezazenasgns@novisad.rs ili na adresu Skupština Grada, Žarka Zrenjanina 2, sa napomenom "za Odborničku mrežu žena" i na taj način učestvuju u radu mreže i ukažu na probleme sa kojima se susreću.

U pismu je potrebno ostaviti kontakt, kako bi se Novosađanke mogle pozvati na razgovor.

Na jučerašnjem sastanku Odborničke mreže žena Skupštine Novog Sada odlučeno je da će se o svim zahtevima i pismima raspravljati jednom mesečno, kako bi se pomoglo Novosađankama u nalaženju rešenja za probleme sa kojima se susreću.

Među temama o kojima će se raspravljati na sastancima Odborničke mreže žena Skupštine grada su zdravlje žena i porodice, suzbijanje nasilja nad ženama u porodici, ekonomsko osnaživanje žena, obrazovanje žena, podsticaj žena u Novom Sadu za veće učešće u političkom i javnom životu, širenje svesti o ženskoj solidarnosti, promocija ženskog znanja i afirmisanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

  • elis

    11.03.2014 14:41
    Davno smo to pravo dobile, samo što i dalje zaostajemo u muškom svetu. Balkan je ovo i ne ide to tempom koje bi bilo prihvatljivo. Radimo na radnim mestima, radimo u kući, podižemo decu. Muškarci su veoma malo uključeni u obaveze svakodnevne. Često vidim crtež na kome mama radi po kući , a tata čita novine. Na tom frontu se treba boriti, to je osnovni problem.
  • Žene

    11.03.2014 14:19
    Žene, izborite se za vaša prava!
  • Jane Doe

    11.03.2014 13:55
    Nadam se da će ovaj lep gest biti i koristan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti