Mali odziv na protestu radnika propalih firmi

U centru Novog Sada danas je protestovalo pedesetak bivših radnika nekoliko novosadskih propalih preduzeća.

 

U centru Novog Sada danas je protestovalo pedesetak bivših radnika nekoliko novosadskih propalih preduzeća.

Ovi radnici koji su nekada bili zaposleni u firmama "Milan Vidak" iz Futoga, "Jugodent", "Jugoalat", "Varadin", "Užar" i drugim preduzećima zatražili su preispitivanje privatizacije tih novosadskih firmi.

Nekadašnji radnik Vidaka, Mirko Simić, kaže da ih je u Gradskoj kući primio jedan od pomoćnika gradonačelnika, ali da on ništa nije mogao da im pomogne sem da ih sasluša. Radnici zbog toga traže da im se obezbedi kontakt sa Beogradom i Aleksandrom Vučićem kako bi se rešili slučajevi kriminalnih privatizacija ovih preduzeća.

Pored ovoga, nekadašnji radnici nekoliko propalih preduzeća traže i da im se isplate nesplaćene zarade, uplati penziono i zdravstveno i isplate presude na osnovu sudskih odluka.

Radnici su sem protesta ispred Gradske kuće, prošetali do Agencije za privatizaciju, Vlade Vojvodine i Privrednog suda jer su nezadovoljni radom ovih državnih službi.

Oni su nakon protesta najavili da će se ponovo okupiti sutra u 11 časova i da će ih biti još više.

  • Oldtimer

    13.03.2014 09:02
    Zao mi je ovih ljudi
    Na zalost , ovim protestima se nista nece promeniti , vecina od njih trazi ono sto nosu ni zaradili , firme nisu radile , oni su bili kod kuce ali i u "radnom odnosu" , dakle anko nisu prihodovali i ostvarivali dodatniu vrednost , od cega da se plate ...Milan Vidak je posebna prica , vecinski vlasnici su bili sami radnici ali niko nije hteo da doplati u kapital fime kako bi se Metals banci vratili krediti potroseni na plate jer se nije radilo , a za uzvrat je data u zalogu celokupna imovina, koja je putem suda otisla na dobos ..Nije drzava bila vecinski vlasnik niti je izvrsena privatizacija , kako kazu , ONI SU BILI VLASNICI , dakle sudbina je bila u njihovim rukama i sve su svojim neradom i postupcima upropastili , svensno ili nesvesno ..
  • Азбукодоносор

    12.03.2014 19:47
    Ови јадни радници, с којма искрено саосећам, нису ни свесни да заправо носталгишу за самоуправним временима, кад су за све били питани,када су о свему одлучивали и када су над свим и свачим у фабрикама и предузећима имали пуну контролу. А онда се се десило нешто јако гадно: такозвани народ. Нико их није ни нападао ни угрожавао, али им се 1989. јако допао поклич са Газиместана да ''Србија све своје ратове још није одратовала'', па оставише стругове и зграбише пушке у своје руке мушке, све не би ли се са три прста крстили сви између Солуна и Трста. Гадљиво се одрекоше својих класних права, па властитим рукама повампирише умртвљени капитализам који сада, овако разуларен, све дрскије и све бескрупулозније показује своје оштре зубе и још оштрије канџе. А, да зло буде веће, ''најлепша'' изненађења тек можемо очекивати.
  • 12.03.2014 19:24
    zao mi je sto je tako...ali moramo biti svesni situacije u kojoj se nalazimo. mozda gresim, ali da li bi protetovali da su radili u privatnoj firmi koja je propala? to je tako. zivimo u surovom i ruznom svetu sa istim takvim pravilima. sto pre prihvatimo tu cinjenicu, vece su nam sanse da opstanemo .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti