Radnici ponovo na Trgu slobode

Nekoliko desetina radnika propalih preduzeća i danas prepodne protestovalo je u centru tražeći da državni organi reaguju i preispitaju postupke privatizacije.
Nekoliko desetina radnika propalih preduzeća i danas prepodne protestovalo je u centru tražeći da državni organi reaguju i preispitaju postupke privatizacije.

Na skupu su bili uglavnom nekadašnji radnici firmi "Milan Vidak", "Varadin", "Jugodent", "Jugoalat" i drugih preduzeća koja su propala u proteklih desetak godina nakon privatizacije i stečaja.

Glavni zahtevi su im, pored preispitivanja privatizacije, isplata zaostalih zarada, spajanje staža, rešavanje sudskih postupaka i isplate po tužbama koje su mnogi od njih dobili protiv nekadašnjih firmi.

Nekadašnji radnik "Jugodenta" Mirko Švonja kaže za Radio 021 da su im iz Gradske kuće obećali da će ih neko primiti tokom dana, a da će pokrajinska vlada u četvrtak na dnevni red staviti pitanje rešavanja problema na koje su ukazali.

Za sada radnici nisu najavljivali dalja okupljanja u centru grada, jer će, kako kažu, prvo dati nekoliko dana vlastima da reaguju.

  • Rođak PoNS

    13.03.2014 18:41
    pa da, smešno je
    Na slici se jedan od ojađenih radnika smeje. I ja se cepam od smeha: obojica iščitavamo onaj transparent na kome piše ''Narod je gigao glas, Vučiću ti si nap spas!''
  • Mili

    12.03.2014 21:19
    Manipulatori
    Kako su radnici dopustili da se a njima manipuliše sada pred izbore.Firme nisu sada zatvorene , problemi nisu od sada. Šta nisu izašli na ulice pre dve godine. Otreznite se.
  • Комшија

    12.03.2014 16:47
    Алан Форд
    Да није то случајно "Алан Форд" пероформенс на тргу?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti