Vlada Vojvodine: Utvrditi ko je uništio novosadska preduzeća

Vlada Vojvodine podržala je zahteve radnika pet propalih novosadskih firmi da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti svih učesnika u postupcima njihove privatizacije i stečaja.

Vlada Vojvodine podržala je zahteve radnika pet propalih novosadskih firmi da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti svih učesnika u postupcima njihove privatizacije i stečaja.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojoj su prisustvovali i predstavnici propalih preduzeća, poručila da sve aktivnosti treba da budu u funkciji ponovnog uspostavljanja procesa proizvodnje u tim firmama, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice.

Osnovni zahtev je da se utvrdi odgovornost svih onih koji su se ogrešili o zakon tokom privatizacije ili vođenja stečajnih postupaka, tako što su stečaj usmeravali ka bankrotu, a ne ka oporavku preuzeća. Reč je o preduzećima "Milan Vidak", Jugodent, Jugoalat, Užar, Neobus i Varadin.

Pedesetak radnika tih preduzeća proteklih dana protestovali su ispred Gradske kuće.

  • Radnik

    15.03.2014 16:52
    vlada (banovina)
    pa "gospodo", bez vase pomoci se to u vojvodini nikada ne bi dogodilo, vi ste aminovali svaku privatizaciju, ako niste kojim slucajem i sami u njima ucestvovali. Da Vi niste to pomogli do privatizacije ne bi ni doslo, zar mislite da smo mi bas tolike budale. Da ste neki posteni ljudi vi bi svi redom dali ostavke, ali ne, narod ne moze ocekivati toliku zrtvu od vas govna jedna.
    PS nisam clan nijedne partije
  • ZASTICENI SVEDOK

    14.03.2014 07:29
    CPV
    Proverite i CENTAR ZA PUTEVE VOJVODINE jer pre 3 godine je bilo 250 radnika a sad ih je 12 i nisu dobili platu vise od 2 godine !!!!!! Nekad javno preduzece a sad privatno !!!
  • Nikola

    14.03.2014 07:27
    Do sada su sami sebi skakali u usta, a sada će se obračunati sami sa sobom?! U novoj cirkusantskoj akciji Vasin postaje radnički lider. O tempora o mores.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti