Za izbore ima para, a za lečenje ovog dečka nema?

Željko Novakov iz Kule kome za dalje lečenje teške bolesti u inostranstvu hitno treba 50.000 evra i njegov drug na Trgu slobode protestuju pored ogromnih i šarenih stranačkih štandova.
Željko Novakov iz Kule kome za dalje lečenje teške bolesti u inostranstvu hitno treba 50.000 evra i njegov drug Branislav Mandić ovih dana na Trgu slobode protestuju pored ogromnih i šarenih stranačkih štandova.

Uz natpise "Za izbore se ima, a za moje lečenje?" i "Za izbore se ima a za lečenje mog druga?" njih dvojica pokušavaju da prikupe dovoljno novca kako bi Novakov stigao do Nemačke na hemoterepiju.

Ubrzo su privukli pažnju i simpatije Novosađana koji im prilaze, čestitaju i daju podršku i materijalnu i moralnu. Inače, upoznali su se u bolničkoj sobi, lečeći se od leukemije, dok se Mandiću bolest više nije vratila, Novakov posle hemoterapije mora da ide i na transplantaciju koštane srži koja košta 150.000 evra.

"Rekao sam Branislavu pre tri dana da ću doći do Novog Sada da nešto uradimo, glupo mi je da sedim i čekam, a prikupljanje para slabo ide. Čim smo stigli na trg i videli gomilu stranačkih štandova pala nam je na pamet ta ideja", kaže Novakov za "24 sata". On kaže da što hitnije mora da sakupi 50.000 evra kako bi stigao na hemoterapiju, pa tek posle treba da uradi transplantaciju. Za sada ima samo 12.000 evra i apeluje na firme, političare i ljude koji mu mogu pomoći da to učine.

Njegov drug, kaže da nije dvoumio ni sekund kada ga je Novakov pozvao. "Lečio sam se od toga i znam šta prolazi. Njemu se nažalost bolest dva put vratila. Stojim ovde svaki dan sa kutijom i transparentom od ujutro do uveče i našu akciju polako ali sigurno širimo", rekao je Mandić, student veterine i volonter u Crvenom krstu.

U akciju su se priključili i drugi volonteri i prijatelji pa će štandovi za pomoć Novakovu biti postavljeni i kod Merkatora, na uglu Dunavske i Zmaj Jovine i na Trgu slobode.

Broj računa u OTP banci gde se mogu uplati donacije za pomoć Novakovu je: 325-9300701292290-57. Uplatnicu treba popuniti na ime Željko Novakov, a adresa je XVI divizije 141a, Kula.

  • Gospodin Michel Jerry.

    04.03.2015 11:59
    ponuda kredita
    Da li je potreban kredit izaći iz duga ili platiti račune? Pružamo sve vrste kredita po kamatnoj stopi od 3%, ako je potrebna, molimo Vas da nas kontaktirate na kellyjerrry040@gmail.com sa detalja:

    puni naziv:
    Iznos kredita potrebno:
    trajanje:
    broj telefona:
    Zemlja:
    seks
    okupacija
    Govorite li engleski?
    E-mail adresa:
    Password:
    Pasoš ili vozačku dozvolu:

    Hvala i pozdrav.
    Gospodin Michel Jerry.
  • Dragan

    15.03.2014 09:29
    Miloše gde će ti duša
    Ako se i malo potrudite da se informišete mogli ste videti priloge u dnevniku na rts, novosadskim tv razglednicama i prvoj tv u emisiji EXPLOZIV http://www.prva.rs/web-tv/info/exploziv/10709/exploziv---03032014/30557/zivot--200000-evra.html
    Željkova borba za njegovo bolje sutra ima i grupu na fejsbuku https://www.facebook.com/groups/581744161846762/?fref=ts koja broji 7.748 članova
  • Milos

    14.03.2014 08:00
    @ Ban - Kontrola
    kako Vas nije sramota?
    Zasto ne napisete da kontrolisete standove pored?
    Zasto od njih ne trazite papire i dijagnozu?

    Ako mozete,pomozite,ako ne, suzdrzite se od ovakvih komentara.

    Primer ovakvog drugarstva i ovakve akcije dugo nije vidjen, zato to treba duboko da se postuje i da im se pomogne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti