U toku je foto konkurs za Noć muzeja

Do 4. maja otvoren je nagradni foto-konkurs za profesionalne fotografe i ostale ljubitelje fotografije koji organizuje Noć muzeja u Novom Sadu pod nazivom "Novi rituali: šoping i još ponešto".
Do 4. maja otvoren je nagradni foto-konkurs za profesionalne fotografe i ostale ljubitelje fotografije koji organizuje Noć muzeja u Novom Sadu pod nazivom "Novi rituali: šoping i još ponešto".

Tema foto-konkursa bavi se novom šoping erom i traži odgovore na mnoga pitanja poput onog "šta za vas predstavlja šoping - neophodnu kupovinu ili novu vrstu zabave, susretanja i druženja".

"Osetite tu atmosferu potrošnje i prenesite je na fotografiju. Zabeležite scene koje vam se učine interesantnim i karakterističnim, bilo da u vama izazivaju simpatije ili nelagodnost", poručuju organizatori budućim učesnicima foto-konkursa. Na konkurs zainteresovani mogu da pošalju fotografije snimljene tokom prošle i ove godine, a jedan autor može da učestvuje sa najviše pet radova.

Potrebno je da svoje fotografije pošaljete na mejl adresu nocmuzejaprogram@gmail.com, u JPG formatu, rezoluciji 300dpi, minimalne širine 1200px i maksimalne veličine 5MB. Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa i telefon), kao i o fotografiji (naziv fotografije, mesto i vreme kada je snimljena).

Sve vrste korekcija fotografija su dozvoljene, navode organizatori konkursa uz napomenu da učesnici moraju biti autori fotografija koje pošalju kao i da imaju neotuđiva autorska prava na te fotografije. Prvu nagradu OTP banke, u iznosu od 500 evra, dobija autor najbolje fotografije, prema oceni žirija. Detaljne propozicije i informacije o prijavljivanju objavljene su na sajtu organizatora: www.visart.rs.

Pristigli radovi, koji prođu selekciju stručnog žirija, biće izloženi u Noći muzeja 17. maja u Novom Sadu, a najuspešniji autori nagrađeni.

  • Natasa

    23.04.2014 13:21
    Odgovor onima koji su ovo prokomentarisali kao "besmislica". Možda kad VI već ne posećujete muzeje, bar prodjite pored njih za vreme ove manifestacije pa ćete se iznenaditi koliko publike ima. Blago siromašnima duhom.Njih stvarno ništa osim banalnosti i kiča ne dotiče.
  • Pera

    22.04.2014 11:59
    da da, 500e
    Uopste nece biti namesteno da dete nekoga iz komisije dobije novac, uopste.
  • 22.04.2014 10:42
    Njih niko ne posećuje ni danju!
    Noć muzeja! Besmislica. Pa, oni nemaju publiku ni danju, cele godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti