Virusi i preopterećenost uzrok gužvi u Dečijoj bolnici

Direktor Dečije bolnice Slobodan Grebeldinger izjavio je da su gužve u toj bolnici trenutne zbog povećanog broja pacijenata usled virusnih infekcija karakterističnih za ovo doba godine.
Direktor Dečije bolnice Slobodan Grebeldinger izjavio je da su gužve u toj bolnici trenutne zbog povećanog broja pacijenata usled virusnih infekcija karakterističnih za ovo doba godine.

"S druge strane, ove godine se dogodilo da lokalne medicinske službe nisu bile u mogućnsti da obrade sve pedijatrijske pacijente jer je priliv daleko veći nego prethodnih godina", kaže on.

Dodaje da zaposleni uspevaju da hospitalizuju pacijente na besprekornom nivou. "Molim roditelje za razumevanje jer primamo već broj dece nego što imamo kapacitete. Gužve se inače odnose samo na urgentnu službu, ali se trudimo da u maksimalno kratkom roku deci pružimo kvalitetnu zdravstvenu uslugu", naveo je Grebeldinger.

Dodaje da je evidentan manjak pedijatara i medicinskih sestara u Dečjoj bolnici, ali na tome se radi zajedno sa nadležnim ministarstvom i pokrajinskim Sekretarijatom.

  • -

    15.03.2014 10:42
    -
    lobiranje za zaposljavanje jos belih medveda
  • Andrija Šrek

    15.03.2014 09:39
    ...
    Tačno je. Međutim, propuštena je prilika da se naglasi i da je sama zgrada stacionarnog dela sa pratećom infrastrukturom građena pre više od 50 godina, predviđena da kapacitetom zadovolji tadašnju populaciju Vojvodine, koja se u međuvremenu sigurno utrostručila. S druge strane, u Domu zdravlja Novi Sad ukinute su subspecijalističke službe, tako da sva deca kojima je potreban pregled kardiologa, pulmologa, epileptologa, dijetologa...gravitiraju ka Dečijoj bolnici. Vojvodini i Novom Sadu će vrlo uskoro biti potrebna još jedna bolnice sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, inače će zbog preopterećenosti početi da opada i nivo usluga - ne zato što mi to želimo, nego zbog iscrpljenosti ljudskih kapaciteta zaposlenih - što može, neminovno, da prouzrokuje posledice po zdravlje dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti