Prete petočlanoj porodici da će ih spaliti

Članovima porodice Ostojić – Kovač, koji žive u baraci na Novom naselju i kojima su Novosađani nedavno pomogli, prećeno je smrću.

Članovima porodice Ostojić – Kovač, koji žive u baraci na Novom naselju i kojima su Novosađani nedavno pomogli, prećeno je smrću.

Novosadsko udruženje "Plasmatis", koje je organizovalo akciju pomoći, saopštilo je da su ovoj višečlanoj porodici nepoznate osobe pretile da će ih žive zapaliti.

-Motiv ovih pretnji je najverovatnije koristoljublje i ogorčenost. Kako je majka rekla, nepoznate osobe su im poručile da su dovoljno pomoći dobili i da ne treba da postoje jer su jad i beda - navode iz ovog udruženja.

O pretnjama je obaveštena policija, kao i Centar za socijalni rad koji nema kapaciteta da negde smesti ovu porodicu od pet članova - majku i oca, dve devojčice osnovnoškolskog uzrasta i dvomesečnu bebu - kažu u Plasmatisu.

Iz ovog udruženja istovremeno su zamolili građane koji mogu da pomognu da se porodica premesti na drugu lokaciju da im se jave na 060/725-15-76.

Podsetimo da su porodici Ostojić – Kovač pomogli brojni Novosađani pre mesec dana, a da je, nakon što se o tome pisalo u medijima, ocu ponuđen posao u JKP "Čistoća".

  • 15.03.2014 20:51
    Strasno je i sramota je sto je neko na takav nacin pretio ljudima, ali sta znaci "ako neko zna gde moze da se preseli porodica"?. Da ne moramo i takve slucajeve mi kao gradjani da resavamo? Za to je valjda zaduzena drzava i socijalna ustanova. Toliko stanova je oduzeto narkodilerima, pa neki dan ste o tome pisali. Eto, umesto sto izdaju oduzete stanove, u jedan od njih neka privremeno smeste porodicu. Otac ima posao u Cistoci i nisu jedini gde samo jedan clan porodice radi. Kada beba poraste za jaslice i njoj posao naci, pa ko i svima i njima neka bude sudbina ista.
  • Otac

    15.03.2014 20:30
    @ Milko Ns
    Niste vi došli u neprijateljsko okruženje, prika moj, nego ste od domaćina tražili i ono što vam ne pripada, uzeli ono što je bilo njihovo i tako ste sebi stvorili neprijateljsko okruženje jer vam ništa nije sveto i ni boga se ne bojite. Nije vas voleo ni onaj domaćin tamo zbog istih razloga. Znači nije problem u onima i ovima, problem je u vama. Samo kukate, otimate i nikad vam nije dosta ....skakavci jedni nezahvalni!!!!
  • troje dece

    15.03.2014 19:09
    Sta je sa drugim roditeljima koji imaju troje pa i vise dece od njih pa nisu dobili posao u javnom preduzecu i ni parce pomoci od navedimo navodne organizacije Plasmatis kao sto sam rekao sramota za roditelje ajde svi da pravimo decu pa cemo na kraju decu uvaliti hraniteljskim porodicama i drzavi na grbacu.Meni ce biti lepo dok budem zenu izvinite na izrazu TOVARIO a drzava nek se j..e sa decom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti