Na FTN-u u ponedeljak o otpuštanju profesorke Kovačić

U ponedeljak je na FTN-u sastanak na kom će se raspravljati o otkazu profesorki Ivani Kovačić.
Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački sazvao je za ponedeljak sastanak na kom će se raspravljati o otkazu profesorki Ivani Kovačić.

On je naveo da je poziv upućen i Kovačićevoj, koja je prethodno optužila njega i direktora Departmana za mehaniku Dragana Spasića da su odgovorni što je dobila otkaz uz opasku da su njihove naučne reference "dva do pet puta slabije" od njenih.

Dekan je poziv uputio i predstavnicima studentskog parlamenta, zatim studentima koji žele da pišu peticiju za raspisivanje konkursa za izbor profesorice Ivane Kovačić u zvanje redovnog profesora, studentu prodekanu, prodekanima i savetniku dekana, direktorima departmana, kao i "ostalim zainteresovanim".

Sastanak je zakazan za ponedeljak, 17. mart, u 10 sati u Kuli bivše zgrade Rektorata, na trećem spratu. Podsetimo, profesorka Ivana Kovačić je nakon što je otpuštena sa FTN-a najavila je tužbu, jer kako kaže, "ne želi ni po koju cenu da ode iz Srbije".

Deo studenta je ovim povodom pokrenuo on-line peticiju za ostanak profesorke na sajtu peticije24.com, a za sada ima preko 2.000 potpisa.

Pokretači peticije su naveli da "žele da poruče dekanatu i profesorima odgovornim za tu odluku da oštro protestuju i zahtevaju da se odluka poništi i da se profesorici konačno da status redovnog profesora i omogući normalan rad na fakultetu. Takođe, studenti poručuju da sporovi koji su prisutni između direktora Departmana mehanike i profesorice koji su lične prirode nisu bitni i nikako ne mogu biti kriterijum za otpuštanje bilo koga, a pogotovo ne profesorice Ivane Kovačić koja je jedna od najboljih evropskih fizičara-mehaničara, i gostujući predavač na dva univerziteta u inostranstvu". Oni traže i da se odgovorni za "besramnu i nepromišljenu odluku propisno sankcionišu ne samo zbog štete koja je naneta Ivani Kovačić već i zbog štete koja je naneta ugledu fakulteta".

  • bubi

    17.03.2014 11:29
    Ljudi ne zaboravite Spasica! Pa taj je oterao sve sto valja sa svog puta! On je glavni kamen spoticanja! Od 100 studenata koji pohadjaju njegov intezivni kurs, 100 ponavlja! Halo?! Taj uporedo uvek ima 200 studenata da vrti, ponavljaci placaju po 3500 din ponovno slusanje, pa vi racunajte sami! I to tako sve ladno prolazi, svi zmure, i dele plen! Burazersko poslovanje...
  • 16.03.2014 17:49
    Imao sam tu cast da mi profesorka predaje mehaniku... zena je legenda, nisu studenti njena predavanja ocenili sa 9,77 bez razloga, i nije bez razloga za jedan dan skupljeno 2000 potpisa podrske, a za sadasnjeg dekana ne treba trositi reci.
  • 16.03.2014 13:54
    Odgovor anonimusu
    Onaj dole anonimus sve nas masince vredja. Nikada nikom na masinstvu ni prodata diploma, nije prodat ispit, nije prodat kolokvijum ... Iznesi dokaze, ime i prezime ako ga imas. Prijavi policiji ako imas dokaz. Ne dolivaj ulje na vatru. Imaj makar malo obraza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti