Novi Sad će imati 19 poslanika u Skupštini Srbije?

Nakon upravo održanih parlamentarnih izbora, Novi Sad bi u republičkoj skupštini mogao da ima 19 poslаnika.

Nakon upravo održanih parlamentarnih izbora, Novi Sad bi u republičkoj skupštini mogao da ima 19 poslаnika, a ukoliko svi prihvate da budu u parlamentu, moraće da budu imenovani novi direktori pojedinih gradskih preduzeća, kao i novi odbornici.

Ukoliko stranke budu u parlament imenovale ljude strogo prema redosledu na izbornim listama, SNS će u Beograd poslati Maju Gojković, Vučetu Toškovića, Biljanu Pantić Pilja i Jasminu Obradović koji su i u prethodnom sazivu bili poslanici, kao i Aleksandru Maletić koja je trenutno odbornik u Skupštini Novog Sada i Žarka Mićina koji je direktor Spensa, pa bi njih dvoje morali da podnesu ostavke na fukcije na lokalu. U parlament bi mogao da uđe i sadašnji direktor JKP "Gradsko zelenilo" Milan Novaković koji je 158 na listi, a sa liste SNS će biti izabran i Milorad Mijatović iz SDPS Rasima Ljaića, koji je već bio poslanik.

Ispred koalicije SPS-PUPS-JS u Beograd bi mogli da odu Dušan Bajatović, koji je trenutno direktor Srbijagasa i Srđan Kružević iz Jedinstvene Srbije, koji je direktor Elektrovojvodine, pa će njih dvojica morati da odaberu jednu od dve funkcije. Ispred PUPS-a mandat će dobiti  Momo Čolaković koji je već bio poslanik ove stranke iz Novog Sada, kao i Milan Korać koji do sada nije biran u parlament.

Koaliciju koju je predvodio Boris Tadić u Beogradu će ispred Novog Sada predstavljati lider LSV-a Nenad Čanak i Janko Veselinović koji su i ranije bili poslanici, kao i Nada Lazić koja do sada nije bila u skupštini.

Demokrate bi u Skupštinu Srbije trebalo da pošalju aktuelnog predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića, koji mora odabrati između ove dve funkcije. U Beograd sa liste DS-a sigurno idu Gordana Čomić i Borislav Stefanović koji su već bili poslanici.

SVM bi mogao u Beograd da pošalje Anamariju Viček, koja do sada nije bila poslanica.

Pomenimo i da, zbog toga što može doći do pomeranja na listama, jer oni koji dođu u sukob interesa moraju da biraju funkcije, blizu ulaska u parlament su i Vladimir Pavlov ispred NDS-a koji do sada nije bio poslanik i Aleksandra Jerkov iz DS-a, koja je već bila poslanica.

  • GZNS

    18.03.2014 15:41
    Pozdrav
    Ljubi ga majka... Milana Novakovica!
  • -

    18.03.2014 07:31
    -
    ionako su to poslanici koji ce raditi protiv nsa
  • 18.03.2014 07:19
    Od kada je to Mijatović iz Novog Sada. Samo priva negde prebivalište pa su šatro Novosađani. Jedino SNS ima prave Novosađane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti