SPS naplaćuje kiriju "Putu"

Uprava JKP "Put" iznajmila je poslovni prostor od Gradskog odbora socijalista, čiji kadrovi upravljaju tom firmom. SPS je bio jedini ponuđač, čime je ponuda ove stranke automatski bila i najpovoljnija.
Uprava JKP "Put" iznajmila je poslovni prostor od Gradskog odbora socijalista, čiji kadrovi upravljaju tom firmom. Ugovor o zakupu je potpisan, a jedini ponuđač bio je SPS, čime je ponuda ove stranke od milion i 557.600 dinara automatski bila i najpovoljnija.

Ugovorom je predviđeno da zakup traje dvanaest meseci. Osim zakupnine, "Put" se obavezao da mesečeno plaća troškove osiguranja i obezbeđenje zgrade.

Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić kaže da takav ugovor nije dopušten Zakonom o finansiranju političkih stranaka."Iako to nije eksplicitno, ali reč je o vidu finansiranja partije, iz jednog od zabranjenih izvora. Pre dve godine pitali smo Agenciju za borbu protiv korupcije za mišljenje o toj stvari, ali nisu zauzeli opšti pravni stav", kaže Nenadić za "Blic".

Po Zakonu o javnim nabavkama, ako je pravilno oglašen tender, nije sporno zaključenje ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem. Uslovi javne nabavke bili su veoma striktni, pa se insistiralo da poslovni prostor ne bude veći od 250 kvadratnih metara, da nije udaljen više od 500 metara od sedišta JKP "Put" i da ima najmanje 11 zasebnih prostorija.

Član Saveta za finansije Skupštine grada Goran Radojev smatra da je ugovor o zakupu između preduzeća i stranke koja upravlja tim preduzećem problematičan. "Uslovi javne nabavke bili su do te mere restriktivni da deluje kao da je unapred bilo poznato ko bi se mogao javiti na tender", kaže Radojev.

U JKP "Put" su rekli da je ugovor o zakupu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, te da je objavljen na sajtu. "JKP Put zakupljuje poslovni prostor zbog višegodišnjeg nedostatka prostora za sve službe našeg preduzeća, a to su pravna, finansijska, obračunska, služba javnih nabavki, kabinet direktora, pisarnica i informatička služba", navedeno je u odgovoru tog javnog preduzeća, čiji je direktor Darko Radić, kadar SPS-a.

Novinari nisu uspeli da dobiju odgovor od predsednika GO SPS Siniše Sevića.

  • 21.03.2014 06:03
    Niko
    Niko za ovo nece snositi posledice ali.Da je kojim slucajem neko od radnika napravio bilo kakav prekrsaj to bi bilo sankcionisano a ni otkazi nisu daleko u takvim slucajevima.
    Banda LOPOVSKA
  • 20.03.2014 13:14
    Tako nam i treba kada 5. oktobra nisu visili na banderama.
  • Lazar021

    20.03.2014 08:46
    Dosta je bilo. Ovi iz SPS nemaju mere. Krajnje je vreme da shvate da ovako više ne može, naročito posle ovih izbora, koji su pokazali kome građani najviše veruju i u koga imaju poverenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti