Vrh novosadskog DS-a ponudio ostavke

Kako 021 saznaje, rukovodstvo novosadskih demokrata ponudilo je ostavke nakon katastrofalnih rezultata na izborima.
Kako 021 saznaje, rukovodstvo novosadskih demokrata ponudilo je ostavke nakon katastrofalnih rezultata na izborima.

 

Kako je Radio 021 saznao u Gradskom odboru DS-a, odluku su doneli kolektivno na sednici u utorak uveče, a narednih dana će se članstvo izjasniti o ostavkama. Namera predsedništva Gradskog odbora DS-a je da se preispita rad svih, jer smatraju da je to obaveza svakog odbora u stranci nakon izbora.

Inače, nakon poslednjih izbora nastavilo se rasipanje članstva DS-a, koje odlazi ne samo u Novu demokratsku stranku, nego i u vladajući SNS. Kako saznaje 021, još jedan odbornik DS-a je odlučio da napusti njihovu odborničku grupu i priđe SNS-u. Radi se o Daliboru Rožiću koji će postati 21 odbornik SNS-a u Skupštini grada.

Podsetimo, ovo je treći odbornik DS-a koji je prešao u SNS, od devetoro njih koji su u prethodnom periodu napustili DS i prešli u druge stranke. Pored Rožića, u SNS su ranije prešli Jelena Čović i Zdravko Milićević, a u NDS je prešao Zoran Nikolić. Takođe, demokrate su u novembru napustili Ana Vozar, Slađana Križanić i Daniel Borbaš koji su formirali zasebnu odborničku grupu "Novosadski demokratski pokret", a mesec dana kasnije pristupili su pokretu Zajedno za Srbiju koji predvodi Dušan Petrović. Takođe, još pre više od godinu dana Jelena Batajić i Zoran Nikoletić su napustili DS i prešli u Novu Srbiju (odbornička grupa SNS-a).

U Skupštini grada SNS sada ima 21 odbornika, LSV 12, DS 10, SPO-DDD 9, SPS 6, Treća Srbija 6, DSS i SRS po 5, ZZS 3 i Nova demokratska stranka 1. Podsetimo, posle izbora u maju 2012. sastav parlamenta je izgledao sasvim drugačije. DS je imao 18, SNS i LSV-SPO po 15, SPS 7, RDS 6, DSS, Dveri i SRS 5, NOPO i SVM po 1.

  • pazi sad

    20.03.2014 14:18
    ...
    @perica
    svaka ti je ko njegoseva
  • 20.03.2014 13:23
    Nista od demanta za neistinite informacije koje DS plasira?! Nije ni cudo sto vas ljudi napustaju!
  • 20.03.2014 13:19
    Posle odlaska Rožica, očekujte vraćanje jos članskih knjižica..a na vasem mestu bih se zapitao zašto takav kadar odlazi od vas. Steta za DS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti