"Prvi novosadski ustanak" sutra u Limanskom parku

Nekoliko Novosađana sutra u 17 sati organizuje protest u Limanskom parku pod nazivom "Novosadski ustanak", zbog toga što su nezadovoljni stranačkim opcijama i životom u državi.
Nekoliko Novosađana sutra će u 17 sati organizuje protest u Limanskom parku pod nazivom "Novosadski ustanak", zbog toga što su nezadovoljni stranačkim opcijama i životom u državi.

Kako za 021 kažu organizatori Oskar Marko i Dragan Ljubinković, cilj protesta je skretanje pažnje javnosti na probleme korupcije, nepotizma u javnim preduzećima, nemoć sudstva i kontrole medija.

"Odlučili smo da pokrenemo akciju u ime naroda. Ideja je da privučemo običan svet koji je gnevan na državu i stranke, ali ne zna kako da deluje protiv njih. Shvatamo da zapravo na izborima nema slobodnog izbora, jer su ponuđene opcije skoro identične", navode organizatori za 021.

Dodaju i da im je namera da podignu svest naroda o tome koje su njihove mogućnosti, da zapravo udruženi mogu nešto da urade ako izađu na ulice. Oni pozivaju ljude iz svih ostalih delova grada da se priključe protestu i da organizuju slična okupljanja i na Grbavici, Klisi i drugim delovima grada.

Kako napominju, "Novosadski ustanak" nije organizacija, već revoltiran narod i da žele da "trgnu mirne Lale iz letargije". (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • milan

    21.03.2014 17:25
    onda nista
  • Анонимус

    21.03.2014 12:43
    Чему оволики мистицизам? Ко је организатор? Грађани? Ма ајте молим вас.
  • KOmša

    21.03.2014 10:11
    izbori pokazuju
    Prošli izbori su jasno pokazali da naziv partije više nije bitan... nekada "radikalni" su se pretumbali u "napredne" onda se u njih prelilo svašta i štošta iz ostalih "demokratskih" opcija... i sve se to svodi na Nacional-Socijalizam... a stranci u EU to vide odavno i posmatraju zblanuti,... očekujući da postanemo mala Rusija pod okupacijom Arapa i popova.
    Prokleta demokratija je omogućila da farsa prevage "volje naroda" prevagne nad mozgom i razumom.
    Srbija srlja u propast i sistem opstaje kao parazit na konto naroda koji ispituje granice svoje sumanute trpeljivosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti