Jerkov: Razgovaraće se o odgovornosti DS-a

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da će zbog loših izbornih rezultata stranački organi razgovarati o poziciji svih funcionera i odgovornosti u DS-u.
Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da će zbog loših izbornih rezultata stranački organi razgovarati o poziciji svih funcionera i odgovornosti u DS-u.

"Treba razgovarati o svačijoj odgovornosti, rezultat nije dobar. U Beogradu, tamo gde je najveću odgovornost preuzeo Dragan Đilas, taj rezultat je iznad proseka i dva puta je bolji od republičkog proseka", kazala je Jerkov.

Ona je kazala da DS nema razloga da bude zadovoljan izbornim rezultatima i da će Predsedništvo DS u nedelju, 23. marta razgovarati o objektivnoj i subjektivnoj odgovornosti za izborni rezultat, kao i o tome da li je moglo biti drugačije. "Svakako da će se razgovarati i o liderskoj poziciji, odgovornost svih je predmet razgovara", kazala je Jerkov odgovarajući na pitanje da li će Dragan Đilas podneti ostavku zbog loših rezultata te stranke na izborima.

Povodom poziva Srpske napredne stranke Bojanu Bajtiću da nakon loših izbornih rezultata DS-a podnese ostavku, Jerkov je rekla da ne može želja jedne stranke da osvoji vlast i na drugim nivoima da bude presudna za odluku o raspisivanju prevremenih izbora u Vojvodini.

"Izbori u nedelju su napravili potpuno novu sliku ne samo u Vojvodini nego i u Srbiji. To pred nas postavlja nov način razmišljanja. Treba razmišljati o izborima (u pokrajini) ali ne treba zaboraviti da postoje zakoni i institucije", navela je portparolka DS koja je i savetnica Pajtića. Ona je ocenila da je "opasna tendencija" SNS da bude na vlasti na svim niovima u državi i navela da SNS želi da zahvaljujući pobedi na jednim izborima zauzme vlast na svim nivoima.

Podsetimo, 021 je ranije saznao da je rukovodstvo novosadskih demokrata ponudilo ostavke nakon katastrofalnih rezultata na izborima, a o tome će se članstvo izjasniti narednih dana.

  • Petar L.

    20.03.2014 19:29
    @ns
    Nemojte tako o gospođici Jerkov, dovoljno je da neko čuje neku njenu izjavu i sve mu je jasno, politički protivnici su suvišni. ;)
  • BRACIKA

    20.03.2014 13:19
    Ah te olovke
    Očigledno da je dotična zaboravila šemu sa olovkama koje je sa SPO davala za gradske izbore u N.Sadu.Opet je i na ovim izborima bilo olovaka.
    Očigledno lako meša boje.
  • ns

    20.03.2014 11:27
    ugledajte se na ligu i postavite normalnog portparola, i mi dok smo morali da držimo razne švalerke nismo imali sreće sada kada je to jedna povučena, rečita i odmerena dama niko ni ne razmišlja o novoj naninoj boji kose, fotkama na fb i sličnim glupostima! klasičan primer kako sebe zaje***i

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti