Aktivnosti povodom "Nedelje zdravih zuba" od 24. marta

Crveni krst Novog Sada, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo u periodu od 24. do 30. marta organizuje zdravstveno - promotivnu kampanju "Nedelja zdravih zuba".
Crveni krst Novog Sada, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo u periodu od 24. do 30. marta organizuje zdravstveno - promotivnu kampanju "Nedelja zdravih zuba".

U okviru 24. zdravstveno-promotivne kampanje čiji je moto "Izaberi–zdrave zube", biće organizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera.

Plakat posvećen "Nedelji zdravih zuba" biće podeljen svim objektima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" i osnovnim školama u Novom Sadu.

Klub studenata stomatologije izvešće pozorišnu predstavu za decu i organizovati kreativne radionice, a zubari Službe stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja će u ovom periodu intenzivirati redovne posete deci iz vrtića i onoj koja pohađaju niže razrede osnovne škole, gde će edukovati decu o pravilnom pranju zuba.

Institut za javno zdravlje Vojvodine je pripremio edukativni materijal i organizovao edukaciju učenika Srednje medicinske škole "7. april" na temu zdravlja i higijene usta i zuba. Obučeni učenici će obići zainteresovane osnovne škole i kroz kreativne radionice unaprediti znanje dece iz nižih razreda. Pored obuke mladih edukatora i pripreme edukativnog materijala, Institut za javno zdravlje Vojvodine prati statističke podatke zdravlja dece, odnosno KEP indeks koji pokazuje ukupan broj karioznih ekstrahovanih i plombiranih zuba kod dece u 12. godini.

Predstavnica Instituta dr Olja Nićiforović Šurković ističe je da se već duži niz godina beleži pad ovog indeksa što pokazuje da udruženo delovanje nadležnih organizacija u ovakvim kampanjama daje rezultate.

U kampanju "Nedelja zdravih zuba" uključile su se i kulturne institucije. Muzej grada Novog Sada, Muzej Vojvodine i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode koji će organizovati zajedničku muzejsku radionicu o oralnoj higijeni.

  • Mama

    20.03.2014 19:52
    Besplatna stomatološka služba kao onomad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti