Ubica plakao i tvrdio da je "emotivno nesposoban" za početak suđenja

Suđenje Darjanu Musiću za ubistvo Vladislave Červenko pomereno je za naredni petak.
Ponovljeno suđenje Darjanu Musiću (27), koji je optužen za ubistvo Vladislave Červenko (25), danas nije počelo pred Višim sudom u Novom Sadu, jer se okrivljeni oseća "emotivno nesposobnim za praćenje suđenja".

Sudsko veće je donelo odluku da odloži početak glavnog pretresa, iako su lekari utvrdili da je Musić fizički i psihički spreman da iznese svoju odbranu.

Musić je na samom početku suđenja izjavio da nije sposoban da ga prati zbog stanja u kome se nalazi, a počeo je i da plače. On je naveo da se psihički emotivno oseća veoma loše.

- Fizički mi ništa ne fali, ali se emotivno i psihički osećam veoma loše i nisam u stanju da iznesem svoju odbranu - rekao je Musić. Sud je potom angažovao veštaka-psihijatra koji je porazgovarao sa njim, a kontaktiran je i zatvor u Sremskoj Mitrovici kako bi se dobila informacija o ponašanju okrivljenog.

Veštak je utvrdio da je Musić sposoban za praćenje suđenja, a iz zatvora su potvrdili da je imao lekrski pregled kada je primio insulin zbog manjka šećera, ali da nema razloga da se suđenje odlaže. Musić je međutim i nakon pauze nastavio da plače i trese se.

- Ne mogu da iznesem odbranu jer ne mogu da pogledam u oči Vladislavinu majku. Kada smo počeli da se zabavljamo Vladislava i ja, njenoj majci sam rekao da je ćerku rodila za mene, a ja sam je ubio - plačući je rekao Musić. Na opasku sudije da majka Vladislave Červenko nije u sudnici, Musić je samo odmahivao glavom ponavljajući "Ne mogu, ne mogu".

Potom je sudiji rekao da će za sledeći petak pripremiti pismenu odbranu, pa je sud je odlučio da se suđenje nastavi za nedelju dana, tačnije 28. marta.

Podsetimo, Musić je u prvobitnom postupku osuđen na 35 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu poništio što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo javnosti.

Pretpostavka je da će odbrana ubice pokušati da dokaže njegovu neuračunljivost u trenutku zločina zbog pogubnog uticaja alkohola, droge i steroida koje je godinama koristio. Na prethodnom suđenju utvrđena je samo delimična neuračunljivost koja nije uzeta kao olakšavajuća okolnost prilikom izricanja presude. Apelacioni sud je tu presudu poništio zbog nejasnog obrazloženja zbog čega je ubistvo kvalifikovano kao svirepo i bezobzirno.

Inače, porodica ubijene devojke traži maksimalnu kaznu od 40 godina koliko je nedavno dobio i ubica Marije Cimbal. Podsetimo, Musić je 25-godišnju Vladislavu pretukao na smrt 12. novembra 2012. u svom stanu.

  • presumpcija?

    21.03.2014 22:37
    "Pretpostavka je da će odbrana ubice pokušati da dokaže njegovu neuračunljivost u trenutku zločina zbog pogubnog uticaja alkohola, droge i steroida koje je godinama koristio."
    Au da li je moguće? Kako nekome takva glupost može pasti na pamet? Završićemo sa tim kako svaki poremećeni nasilnik na steroidima može bilo koga da ubije ako se dovoljno napije i nadrogira biće oslobodjen zbog neuračunljivosti.
  • 21.03.2014 20:01
    ...???..
    ...ma daaa... place zbog nje...bas, pa taj monstrum nema osecaja ni za koga osim za sebe i sad place jer se boji za svoju guzicu,boli njega uvo za bilo koga i sto nje nema...sad mu je prpa pa kao ajde mozda upale suze. Ko zna koliko je ona jadnica plakala dok je monstrum mucio.Treba njemu uraditi sve sto je i on njoj.
  • Рођак ПоНС

    21.03.2014 19:57
    из судске праксе...
    Зликовац се понаша као онај што је убио оба своја родитеља, па затражио да му се за олакшавајућу околност узме чињеница да је сироче без оца мајке.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti