Grad otkupljuje 30 parcela na Satelitu zbog izgradnje bulevara

Zavod za igradnju grada ubrzano radi na otkupu parcela u delu najstarijeg dela Satelita - Tozinovcu, kako bi se pripremio teren za gradnju nastavka ulice Bate Brkića.
Zavod za igradnju grada ubrzano radi na otkupu parcela u delu najstarijeg dela Satelita - Tozinovcu, kako bi se pripremio teren za gradnju nastavka ulice Bate Brkića.

Novosadskom informativnom portalu u ZIG-u su potvrdili da je otkupljen deo parcela i da se očekuje da 30 parcela bude uskoro upisano u zemljišne knjige kao imovina grada.

- Već su isplaćeni vlasnici 14 parcela. Te parcele su preuzete i uknjižene u javnu svojinu Grada Novog Sada, a pokrenut je postupak eksproprijacije još 16 parcela čiji vlasnici takođe, vrlo brzo mogu očekivati isplate. Manji deo preostalih parcela koje se nalaze na trasi budućeg bulevara su u postupku deobe koje se sprovode pred Republičkim geodetskim zavodom. Odmah po okončanju postupka deobe i za te parcele će se pokrenuti postupak pribavljanja u javnu svojinu Grada - kažu za 021 u Zavodu.

Stanovnici ovog dela grada su zadovoljni što se konačno rešava njihova situacija, jer decenijama žive u prizemnim kućama koje su bile samo privremena rešenja. Oni navode da su zadovoljni kako su procenitelji vrednovali njihovu imovinu.

Podsetimo Zavod za izgradnju grada u ovom delu treba da izgradi bulevar, tj. nastavak sadašnje ulice Bate Brkića koja će biti povezana sa Futoškim putuem. Takođe, u planu je i potpuna rekonstrukcija Satelitske pijace.

Inače, u ovom delu Satelita poznatom kao Tozinovac, već ima nekoliko novoizgrađenih zgrada.

  • masterJoda

    23.07.2014 13:34
    Ne moze kod nas nesto da krene na vreme, uglavnom se svi vade na papirologiju. Toplana ima potpisana dva ugovora i istina, jos uvek se ceka da pocne izgradnja trocevnog vrelovoda na potezu od B.Brkica do F.Puta. A o izgradnji bulevara ne smem ni da mislim... sumnjam da ce to krenuti ove godine
  • Bata

    21.07.2014 07:31
    Vrelovod
    Očigledno je da radovi uveliko kasne. Govorilo se da radovi treba da krenu početkom juna ali izgleda da je došlo promene prioriteta. Toplana je zaključila ugovor o izgradnji vrelovoda u Ulici Bate Brkića ali i to kasni. Najveći problem je što Toplana nema neko realno objašnjenje za kašnjenje radova...
  • ФИРМА 1989

    21.03.2014 16:36
    @ Danilo - . - О којој згради је реч?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti