Novosađani će uskoro dobiti EU info-kutak

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport potpisali su Memorandum o razumevanju kojim je iskazana namera da Grad i Delegacija EU zajednički otvore Informacioni kutak Evropske unije u Novom Sadu.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport potpisali su Memorandum o razumevanju kojim je iskazana namera da Grad i Delegacija EU zajednički otvore Informacioni kutak Evropske unije u Novom Sadu.

"EU info-kutak" predstavlja deo komunikacionih aktivnosti Delegacije u Srbiji, s ciljem da unapredi poznavanje Evropske unije u direktnom kontaktu sa stanovnicima i posetiocima Novog Sada, uz aktivnu podršku gradskih vlasti.

- Ponosni smo na to što je Delegacija Evropske unije prepoznala upravo Novi Sad kao pouzdanog partnera koji će predstavljati jednu od karika u lancu pridruživanja Srbije EU. Ovaj EU info-kutak u našem gradu samo je prvi u nizu koraka koje ćemo kao Grad preduzeti u cilju promovisanja vrednosti i kvaliteta Evropske unije, a koje će Srbija i Novi Sad dobiti u postupku pregovora i pridruživanja - rekao je Vučević. On je dodao da će Grad u narednom periodu nastavi da neguje stalnu i otvorenu komunikaciju sa Delegacijom EU u Srbiji i da će biti još aktivniji u apliciranju za projekte koje finansira Evropska unija.

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Majkl Davenport rekao je da građane Srbije u narednih nekoliko godina očekuje važan referendum o Evropskoj uniji i da je zato ovaj vid informisanja od velikog značaja. Time će stanovnici Novog Sada imati uvid u kompletne i pouzdane informacije, uključujući i odgovore o tome koje će sve mogućnosti i prednosti članstvo doneti, posebno u oblasti ekonomije, regionalnog razvoja, poljoprivrede, nauke i obrazovanja.

Namera je da se EU info-kutak tokom 2014. godine otvori na adresi Bulevar Mihajla Pupina 17, gde će se direktno pružati informacije stanovnicima i posetiocima Novog Sada o svim pitanjima koja se tiču funkcionisanja Evropske unije i saradnje Srbije i država članica EU.

  • 21.03.2014 22:56

    Zahebancija, na svoj racun, je uvek bila na ceni. Pozdravljam.
  • 21.03.2014 20:59
    Unija po običaju neobaveštena. Info centar postoji godinama u kampusu. Isterali su deo Centra za talente i uselili se.
  • lipa

    21.03.2014 16:31
    Svaka interesovanja EU za Novi Sad mogu biti korisna...Naime,svaki napredak je dobrodosao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti