FOTO: Obeležena godišnjica od NATO bombardovanja

Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju obeležen je polaganjem venaca u kasarni "Jugovićevo" na Detelinari.
Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju obeležen je polaganjem venaca u kasarni "Jugovićevo" na Detelinari.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da ne smemo zaboraviti žrtve bombardovanja i da treba da se sećamo svih onih koji su branili državu i grad tih meseci.

- Ne smemo zaboraviti tragične događaje u našoj istoriji u cilju da se takve stvari nikada više ne ponove, i moramo graditi moderno društvo, jaku državu i snažan Novi Sad u interesu naših potomaka, i boljeg života naših građana. Nastavićemo da obeležavamo i ubuduće ovaj datum, a pričaćemo o tome uzdignute glave jer time pokazujemo dostojanstvo prema našem narodu i našoj državi - rekao je Vučević.

"Neki skrivaju pogled i sklanjaju glavu u stranu kada pričamo o ovim stvarima, ali ne zaboravljajući ovaj događaj, mi ne skrećemo ni sa kakvog puta ka Evropskoj uniji, samo pokazujemo dostojanstvo prema našem narodu i našoj državi", kaže Vučević.

Brigadni general Stojan Batinić kazao je da treba poštovati i ceniti žrtve i odati im počast svake godine na ovaj datum. "Posle toliko godina nećemo zaboraviti naše drugove koji su hrabro, protiv mnogo nadmoćnijeg neprijatelja, žrtvovali sebe braneći slobodu", navodi on.

Vence su danas položili gradonačelnik Miloš Vučević, predsednik Skupštine grada Siniša Sević, kao i porodice poginulih vojnika, garnizon Novi Sad, ORBS Grada Novog Sada i SUBNOR Novi Sad.

Podsetimo da je NATO 24. marta 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN-a, započeo bombardovanje Jugoslavije koje je trajalo 78 dana.

  • @Forca Brutale

    24.03.2014 19:04
    Не знам ко су дотични ликови. Драго ми је што нисам имао твоје детињство. Поздрав!
  • @Goran

    24.03.2014 19:02
    Ја нисам нити националиста, а ни напредњак. Управо сам поново успоставио дијагнозу на твом примеру. Хвала ти! Ти си у оптерећен национализмом и напредњацима. То ми је јасно. А теби треба да буде јасно да си прикривени националиста, већи него што мислиш. Допусти времену да те увери у то. Поздрав!
  • pucac na nato

    24.03.2014 19:02
    @corto maltese
    Nas narod kaze:
    bolje je svasta jesti nego svasta govoriti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti