NDS u Skupštini Vojvodine: Ni nećemo, ni hoćemo

Novoformirana poslanička grupa Nove demokratske strane u Skupštine Vojvodine je spremna da ide na pokrajinske izbore, ali za sada nije odlučeno kako bi glasali.
Novoformirana poslanička grupa Nove demokratske stranke u Skupštine Vojvodine spremna je da ide na pokrajinske izbore, ali za sada nije odlučeno kako bi glasali u slučaju zahteva za raspisivanje izbora.

Ovu grupu čini pet dosadašnjih poslanika demokrata - Robert Santo, Tanja Dokmanović, Ivana Milić, Mato Matarić i Miloš Gagić, koji će biti šef poslaničke grupe.

On je naveo da grupa nije formirana ni da podrži ni da ruši aktuelnu pokrajinsku vlast. - O svakom konkretnom pitanju formiraćemo stav isključivo vodeći se time šta je dobro za Vojvodinu i njene građane. NDS niti priziva pokrajinske izbore, niti će sprečavati da se oni dese. Ukoliko ih bude i kada ih bude, NDS će na izborima učestvovati - naveo je Gagić.

On je dodao i da očekuje prilazak još nekoliko poslanika u njihovu grupu, ali za sada nije otkrivao ko su i iz koje partije. Na pitanje koliko će formiranje republičke vlasti i dogovori na tom niovu uticati na njihov stav, Gagić je naveo da je prerano o tome govoriti jer još nije formirana republička vlast.

Formiranjem poslaničke grupe NDS, vladajuća većina u Skupštini Vojvodine oslabljena je za pet poslanika, ali i dalje ima dovoljno poslanika da Vlada Vojvodina opstane. DS će sada imati 53 poslanika, tako da sa Liginih 10 i SVM-ovih 7 poslanika i dalje imaju jaku većinu od 70 poslanika.

Kako 021 saznaje, NDS je blizu formiranju i odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada. Naime, Zoranu Nikoliću koji je nedavno prešao iz DS u NDS, na sednici koja sledi u petak pridružiće se još jedan odbornik.

U NDS za sada nisu otkrivali o kom odborniku se radi, ali su dodali da to neće biti jedino pridruživanje njihovoj stranci u novosadskom parlamentu. Ukoliko budu imali troje odbornika, NDS će moći da formira odborničku grupu.

DS: Politički manevar Tadića

Pokrajinski odbor Demokratske stranke ističe da je formiranje poslaničke grupe NDS "politički manevar Borisa Tadića pred predstojeće pregovore o ulasku u Vladu sa Srpskom naprednom strankom kojim pokušava da pojača pregovaračku poziciju i relativno loš izborni rezultat.

"On to čini na taj način što preuzima kandidate sa proporcionalne liste i čini sve da destabilizuje Skupštinu APV". DS ističe da elementarni politički moral nalaže da poslanici koji su dobili mandat na proporcionalnoj listi, mandate vrate poslaničkoj grupi "Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" kao što  su to uradili poslanici SRS kada su napustili stranku.

Ova stranka ističe i da je skupštinska većina trenutno stabilna.

  • Lala

    26.03.2014 07:58
    Luzeri
    Boris Tadic jedan od najvecih luzera na politickoj sceni, a i ostali slicni njemu koji ga prate nikako da shvate da su u posladnjih deset godina sve radili pogresno. Tadic dok je bio predsednik mesao se u sve i kada je trebalo a i kada nije. Pristao je na prevremene predsednicke izbore i pored toga sto nije morao,sada je pocepao DS pa tako i birace i sranka je postigla nezapamceno slab rezultat. Sda se ulizuje Vucicu pa ce cak biti spreman i da rusi Vojvodjansku vladu, a nebi me cudilo da zarad malo vlasti stane na stranu onih kojima je namera ukidanje Vojvodjanske autonomije. Sve greska do greske. NDS pravi karijeristi i luzeri.
  • Bata

    25.03.2014 08:27
    Mi smo najvažniji
    Sve partije u Srbiji se bave same sobom i prave kombinacije kako uzeti što više vlasti i privilegija a za narod i državu nimalo ne haje. Ovi nesrećnici iz SNS hoće apsolutnu vlast na svim nivoima i to odmah jer su ubedjeni da će narod shvatiti da je prevaren jer od izbornih obećanja neće biti ništa osim povećanja nameta i cena svega i svačega. ,,Voleo bi majko mila da sve ovo samo sanjam,,.
  • Ja

    25.03.2014 07:06
    trgovina
    Dajte ministarsko mesto pa da rušimo pokrajinsku vladu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti