Novosadske škole već počele sa upisom prvaka

Upis u prvi razred osnovne škole zvanično počinje 1. aprila, ali pojedine novosadske škole uveliko su počele da upisuju buduće đake.
Upis u prvi razred osnovne škole zvanično počinje 1. aprila, ali pojedine novosadske škole uveliko su počele da upisuju buduće đake.

Direktor OŠ "Đorđe Natošević" Nedeljko Đorđić, kaže za "Dnevnik" da je do sada u prve razrede ove škole upisano 50 đaka.

"Upisani su mališani, koji po teritoriji stanovanja ne pripadaju našoj školi, ali su njihovi roditelji izrazili želju da im deca idu u našu školu. Sada čekamo da nam stigne spisak iz Grada sa imenima dece, koja treba da pohađaju našu školu, a taj spisak bi trebalo da dobijemo do kraja marta i da od 1. aprila zvanično počnemo sa upisom i testiranjem dece", objašnjava Đorđić.

On ističe da je škola u potpunosti spremna za prijem novih đaka, kapaciteta ima dovoljno, kao i stručnog osoblja.

"Svake godine upišemo pet prvih razreda, ali ako prvaka ove godine bude više nijedno dete nećemo odbiti, jer imamo dovoljno kapaciteta. Ovih dana imali smo i otvorena vrata škole, gde su se budući prvaci družili sa đacima iz naše škole, upoznali se sa prostorom i učiteljima", kaže Đorđić.

Predupisne aktivnosti realizuju se i u OŠ "Žarko Zrenjanin" gde su prošle sedmice održana "otvorena vrata" škole, čiji direktor Žarko Mušicki ističe da su, u okviru tih aktivnosti, u školu dolazila deca iz okolnih vrtića.

"Imaćemo i učenike, koji ne pripadaju našoj školi, što nam neće predstavljati problem, jer kapaciteta imamo dovoljno, učionice su opremljene i nećemo odbiti ni jedno dete. Jedne godine smo imali veliki broj prijava, pa smo upisali sedam prvih razreda. Ove godine je manje dece, pa ne mogu sa sigurnošću da kažem koliko će prvih razreda biti upisano", kaže Mušicki.

Direktor OŠ "Ivo Lola Ribar" Milorad Čudić kaže da škola čeka da im dostave spisak dece koja će biti upisana kod njih, pa da ih pozovu na akciju "Otvorena vrata škole" koju planiraju za petak, 28. mart.

"Danas ćemo na vrata škole i vrtića u okolini okačiti plakate sa informacijama o upisu. Imamo i zahteve da upišemo decu sa drugih teritorija. Kao i svake godine oformićemo četiri prva razreda", rekao je Čudić.

Za upis u prvi razred roditelji treba da prilože izvod iz matične knjige rođenih za dete, uverenje o pohađanju pripremnog školskog programa, dokaz o zdravstvenom pregledu deteta kao i dokaz o prebivalištu roditelja.

  • Mama

    25.03.2014 09:37
    ...
    Mislim da je ipak najbolja ona škola, koja je najbliža u kvartu.Najvaznije je da dete ima drugare iz ulice sa kojima zajedno ide u skolu i posle se igra u dvoristu,pozajmljuje sveske kada je bolesno,zajedno resava domace zadatke, sprema se za kontorlni ili pismeni...U suprotnom,ceka da ga mama i tata odvezu do druga iz razreda da bi pozajmio svesku i vracao kolima istu.Puni su entuzijazma oni koji misle da ce njihovo dete biti super napredno u skoli na glasu,ili neprimeceno u nekoj ,po njima, slabijoj skoli.
    P.S. koliko su samo puta moja deca''trknula'' kuci po zaboravljenu stvar. Pa ,moze im se kad je u blizini...
  • 25.03.2014 06:55
    I uvek iste skole, ista prica. Nista posebno, nikakva vest, jer sve skole imaju preupisne aktivnosti i Otvorena vrata i roditeljima se svasta obecava pri upisu u neke od pomenutih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti