"Bez restrukturiranja Dnevniku preti stečaj"

Direktorka Dnevnik holdinga Tanja Brdar apelovala je danas na najveće akcionare tog preduzeća, vlade Srbije i Vojvodine, da postignu kompromis i da na Skupštini akcionara usvoje program restrukturiranja tog preduzeća koje će, u suprotnom, otići u stečaj.

Direktorka Dnevnik holdinga Tanja Brdar apelovala je danas na najveće akcionare tog preduzeća, vlade Srbije i Vojvodine, da postignu kompromis i da na Skupštini akcionara usvoje program restrukturiranja tog preduzeća koje će, u suprotnom, otići u stečaj.

"Apelujem da Skupština društva Dnevnik holding usvoji program za restrukturiranje. U suprotnom, po slovu zakona, Dnevnik holding će na kraju ove godine otići u stečaj", kazala je Tanja Brdar na sednici Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine.

Po njenim rečima, program restrukturiranja Dnevnik holdinga podrazumeva formiranje zajedničke štamparije s preduzećem Forum, zatim preuzimanje svih zaposlenih iz povezanih društava u jedinstveno preduzeće i preuzimanje svih finansijskih obaveza. Dnevnik holding je u statusu restrukturiranja od 2010. godine, a Tanja Brdar je kazala da su potrebna znatna ulaganja u Dnevnikovu štampariju, da bi postala konkurentna.

"Kraj 2014. godine je 'Dan D' kada će se preduzeća koja su u restrukturiranju ugasiti, ako se ne nađe rešenje", upozorila je direktorka Dnevnik holdinga.

Član Odbora za informisanje iz redova Srpske napredne stranke Damir Zobenica rekao je da Republika Srbija i Grad Novi Sad imaju više od 50 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu i najavio da će oni uskoro preuzeti upravljanje Dnevnikom. "Većinski vlasnici, Republika i Grad, postaviće novo rukovodstvo", poručio je Zobenica i rekao da je Vlada Vojvodine kriva za "katastrofalno" stanje te kuće.

Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu, 48,4 Vlada Srbije, 1,9 odsto Grad Novi Sad, a po 0,5 odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i 14 lokalnih samouprava u Vojvodini.

  • 26.03.2014 17:17
    Tepavac
    Mi listu Dnevnik uporno i sva manje utemeljeno tepamo da je vojvođanska novina. Kakva koještarija! Nema u njemu ni ''v'' od Vojvodine. (Raspitajmo se ko mu je vlasnik - i sve će nam biti jasno.) Da je vojvođanski, ne samo da bi kao kap vode na dlanu držao negde napred spomenutog mnogogodišnjeg sremskog hroničara Željka M., nego bi redakcija odavno ''zapatila'' istog takvog u Bačkoj i Banatu. Ne, sve vojvođansko se u listu smišljeno ignoriše. (Listom se, kažu, upravlja iz onog mačvanskog grada u kome je deda lumpovao...). Nestane li, recimo, ovakvog Dnevnika,nećemo ni osetiti. Informativnu šupljinu koja bi eventualno nastala po pitanju grada Novog Sada lako bi popunili razni postojeći (pa i poneki novi) gradski listići, plus postojeće radiostanice i TV. Možda bi nam usfalile čitulje (a one su verovatno te koje nedeljom podižu tiraž), ali - kao što je to slučaj i s pokojnicima (pokoj im duši – koga nema bez njega se mora, pa manjeviše i može). Baš kao što se mora i može bez prekonoći šutnutih kroz prozor (pa buć na Bulevar!) Teofila Pančića, Đoke Randelja, Ilije Markovića, rečenog Darka Markovića itd. Najvažniji, ako ne i glavni zadatak koji je Dnevnik do juče imao, a to je da tura klipove pod točkove dojućerašnjoj vladajućoj partiji u tzv. pokrajini, od pre nekoliko dana je potrošen.
  • Filip

    25.03.2014 22:34
    Jedino vredno
    Jedina rubrika u listu "Dnevnik" koja vredi je - čitulja! Sve ostalo je takvog nivoa i kvaliteta da uopšte ne bi trebalo ni da izlazi. To je jedna od najgorih novina koja se može naći na kioscima i što pre nestane, to bolje!
  • Nebaš Neupućen

    25.03.2014 20:51
    @Igor Mihaljević
    Za neupućene i upućene: Holding i List jesu dva preduzeća, ali njihovi međusobni pravno-osnivački i imovinski odnosi su zamršeni. To se do pet narednih Novih godina ne mmože odmrsiti. Mnogokome neće ni biti u interesu da se odmrse, jer bi mnoge stvari gadno zasmrdele (od vremena i lika druga Radevića, drugarice Šoti pa do danas). Prodaja lista Nemcima nikad nije istražena. Samo su dva puta i načina: ili tu Pandorinu kutiju smelo otvoriti, ili ''dosije Dnevnik'' zauvek zatvoriti. Zaboravili smo na Pobedu, Jugoalat, Jugodent, Kabel... Zaboravimo, dođavola, već jednom i na taj Dnevnik. Ako već više nema Vojvodine, zašto folirati vojvođansko glasilo - u kome više nema ni Banata, ni Bačke, a nekmoli Srema kojeg je do juče onako fenomenalno pokrivao nenadmašni i neumorni Željko Marković - od koga, nečijom (što šabačkom, što poltronskom voljom) više ni ''ž'' ne možemo pročitati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti