Traže da se uklone predizborni plakati

Neformalna inicijativa građana pod nazivom Odlep iz Novog Sada pokrenula je putem društvenih mreža akciju za uklanjanje predizbornih plakata sa neprimerenih mesta na ulicama tog grada i pozvala odgovorne da se pozabave ovim problemom.
Neformalna inicijativa građana pod nazivom "Odlep" iz Novog Sada pokrenula je putem društvenih mreža akciju za uklanjanje predizbornih plakata sa neprimerenih mesta na ulicama tog grada i pozvala odgovorne da se pozabave ovim problemom.

Kako je rekao jedan od pokretača akcije, koji se predstavio kao Željko, Novi Sad je preplavljen predizbornim plakatima koji su lepljeni na saobraćajne znake, telefonske govornice, bandere, pa čak i na vrata crkava i table sa imenima ulica.

On je rekao da inicijativa nije deo projekta, da nema budžet, već da je pokrenula građane koji su frustrirani izgledom grada, te da je za dva dana njih 5.000 pogledalo stranicu inicijative na internetu i priključilo se akciji. "Postoji obaveza za sva pravna lica, pa tako i političke partije, da uklone propagandne materijale sa mesta koja nisu za to predviđena. Mi smo se organizovali i poslali zahtev Komunalnoj inspekciji da nam kažu koji rok stranke imaju za to, kao i da li su podneli prekršajne prijave protiv onih koji to nisu učinili".

Dodao je da dalje akcije zavise od odgovora Komunalne inspekcije, ali da će, ako problem ne bude rešen, inicijativa pozvati građane da izvrše pritisak na odgovorne i sami podnesu prekršajne prijave. "Pripremićemo formular putem kojeg će građani lako moći da podnesu prijave i zahtevaju formalnim putem da se grad konačno očisti. Ovo je naša postizborna kampanja", kazao je Željko.

Odlep je šaljivom kampanjom privukao veliku pažnju Novosađana, koji na Fejsbuk stranici inicijative svakodnevno objavljuju fotografije mesta sa nepropisno zalepljenim predizbornim materijalom. Podsetimo, u pojedinim gradovima u Srbiji, Komunalna policija je pozvala političke subjekte da uklone predizborne plakate u određenom roku. U suprotnom, najavljeno je da će materijal ukloniti Komunalna policija o trošku političke partije i lica čiji je materijal u pitanju, a protiv istih će biti preduzete zakonom propisane mere.

Svi koji žele da se priključe ovoj inicijativi, to mogu učiniti OVDE

  • Srbende

    26.03.2014 11:34
    kukuriku
    Malo me reklamiranje TS podseća na Nemačku 1934.
  • KOmša

    26.03.2014 08:45
    Podržavam(o)
    Hajde sada da ti koji su lepili lepo i skinu svoje plakate. Red je. Dal' lepite kod svoje kuće? Dal' počistite kod svoje kuće? Ovo je Vaš grad i red je da bude lep i kulturan kako bi smo svi hteli da bude i da jeste.
    Kada su mogli da idu "door-to-door" kampanju i gnjave ljude da glasaju baš za njih, mogu i da skidaju svoje nalepnice.
    Svako neka skine ono što je sam zalepio i biće čisto.
    Gradska vlast neka da rok od 7 dana, a posle toga može da pošalje komunalnu inspekciju da popiše ko to nije uradio i da rebne kazne.
    Red je.
    Ako hoćemo u EU, onda hajde da nam i grad bude čist.
  • Ivanka Kljajić

    26.03.2014 08:42
    Naučiti se redu!
    Napokon da se neko i ovoga dosetio. Napokon!
    Ne mogu da verujem dokle ide bahatost pojedinaca iz različitih političkih partija koji su dobili par hiljada dinara da izreklamiraju štab. Na Novoj Detelinari su čak lepili nalepnice na prozore ljudima koji žive u prizemlju!?!? I to ovi sa brojem 12.

    Čemu uopšte služi komunalna policija? Svima treba po prijavu za svaku od tih nalepnica, pa kaznu i tako u krug!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti