Željku Novakovu odobren lek

Dvadesetjednogodišnji Željko Novakov iz Kule koji boluje od leukemije dobiće lek koji mu je potreban za nastavak lečenja, a koji je moguće nabaviti samo u inostranstvu, saopštio je Klinički centar Vojvodine.
Dvadesetjednogodišnji Željko Novakov iz Kule koji boluje od leukemije dobiće lek koji mu je potreban za nastavak lečenja, a koji je moguće nabaviti samo u inostranstvu, saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Prethodno je Željku iz te ustanove rečeno da je neophodno da lečenje nastavi u inostranstvu, a Republički fond za zdravstveno osiguranje odbio je njegov zahtev da to bude o trošku države. Kao obrazloženje navedeno je da nisu iscrpljene sve mogućnosti u Srbiji i da Klinički centar Vojvodine može da nabavi predloženi citostatik.

Željko Novakov i njegovi prijatelji okupili su se ispred Kliničkog centra Vojvodine sa apelom da se ubrza donošenje odluke o nabavci citostatika koji mu je potreban, a koji je registrovan u Evropskoj uniji, ali ne i u Srbiji. Na sreću, u međuvremenu je od te ustanove stigao pozitivan odgovor da je Klinički centar Vojvodine pokrenuo proceduru nabavke leka po hitnom postupku.

Željko za RTV kaže da je veoma srećan što mu je odobren neophodan lek za ulazak u remisiju, što je uslov kako bi mogla da se uradi transplantacija koštane srži na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Za transplantaciju koštane srži koja košta oko 50 hiljada evra, do sada je od humanih građana prikupljeno oko 15 hiljada evra. Svi koji žele da pomognu ovom Kuljaninu u daljoj borbi protiv leukemije mogu u skladu sa mogućnostima da uplate novac na žiro račun u OTP banci na broj 325-9300701292290-57.

Uplatnicu treba popuniti na ime Željko Novakov, a adresa je XVI divizije 141a, Kula.

  • 26.03.2014 11:03
    Ana
    Greškom kliknula na negativnu ocenu za oba komentara. Sto puta sorry.
  • bns

    26.03.2014 09:59
    Da li svaki slučaj mora najpre da se objavi u medijima da bi se nadležni prisetili svojih nadležnosti, da bi se prisetili da rade svoj posao i da platu treba zaraditi? Željko, svako dobro ti želim!
  • Novosađanka

    25.03.2014 21:33
    Svu mu sreću želim!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti