Ipak raspisan konkurs za profesora mehanike na FTN-u

Odlukom dekana FTN-a Radeta Doroslovačkog, raspisan je konkurs za izbor profesora mehanike. Podsećamo da je profesorka Ivana Kovačić, koja je bila na tom mestu, optužila dekana i direktora Departmana da su joj dali otkaz.

Odlukom dekana FTN-a Radeta Doroslovačkog, raspisan je konkurs za izbor jednog nastavnika za zvanje redovnog ili vanrednog profesora mehanike.

Takođe, danas je formirana komisija za pisanje izveštaja po raspisanom konkursu.

Podsećamo da je profesorka Ivana Kovačić, koja je bila na tom mestu, optužila dekana FTN Radeta Doroslovačkog i direktora Departmana za tehničku mehaniku Dragana Spasića da su joj dali otkaz. Fakultet tehničkih nauka je nakon toga saopštio da dr Kovačić nije dobila otkaz već da na Departmanu vladaju loši odnosi i da su kolege odbijale, na tajnom glasanju, da raspišu konkurs za njeno radno mesto.

Međutim, danas je dekan FTN doneo odluku da, u skladu sa zakonom i statutom, raspiše konkurs.

Pre dva dana grupa studenata Fakulteta tehničkih nauka predala je nadležnima peticiju da profesorki Kovačić bude produžen status profesora mehanike i da bude izabrana za redovnog profesora. Peticija je upućena rektoru Univerziteta u Novom Sadu Miroslavu Veskoviću, predsedniku Saveta FTN Branislavu Borovcu, a elektronskim putem i ministru prosvete i nauke Tomislavu Jovanoviću.

Prikupljeno je 6.525 potpisa - 4.186 svojeručnih i 2.339 on-lajn, a ta grupa studenata je tražila ispunjenje zahteva u roku od sedam dana.

Profesorka Kovačić je pre desetak dana saopštila da je dobila informaciju da za nju nema više mesta na FTN-u, na kojem se školovala i radila 17 godina. Ona je navela i podatke o svojoj naučnoj kompetentnosti od 387 naučnih poena, najvišem rangu istraživača Ministarstva nauke A1, kao i da su je studenti za izvođenje nastave ocenili ocenom 9,77. (Suzana Stojićević)

  • alf

    26.03.2014 20:10
    hmmm
    A da mozda taj otkaz nije posledica ovoga?
    http://www.svet.rs/hronika/profesori-i-studenti-ftn-u-novom-sadu-tuzili-svog-dekana-zastitniku-gradana
  • Гргур Фински

    26.03.2014 16:34
    Брррррр....
    Најежим се кад на фотографији приложеној уз текст видим онај крупни натпис ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА - са злаћаним Мирослављевим словима на црној позадини... Да ли је можда дизајнер позајмљен од ЈКП Лисје??
  • NS

    26.03.2014 15:20
    Puno srece
    Nadam se da ce se ovo zavrsiti povoljno po profesoricu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti