Grad traži da preuzme DP "Novi Sad - Gas"

Savet za komunalne delatnosti je predložio Skupštini grada da prihvati Informaciju Gradske uprave za komunalne poslove o preuzimanju prava i organizacije DP "Novi Sad-Gas" i uputi ga Vladi Republike Srbije.
Savet za komunalne delatnosti je predložio Skupštini grada da prihvati Informaciju Gradske uprave za komunalne poslove o preuzimanju prava i organizacije DP "Novi Sad-Gas" i uputi ga Vladi Republike Srbije.

Načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš je izjavila da je inicijativa Skupštine grada prema vladi polazni korak ka transformaciji društvenog preduzeća Novi Sad-Gas u javno preduzeće.

Ona je podsetila da je ovo preduzeće osnovano 1976.godine kao JKP "Plin", a nakon transformacije 1989. godine se zvalo JKP "Novi Sad-Gas" i osnivač je bila Skupština grada. Od 1997. godine obavljena je statusna promena u društveno preduzeće i Grad je izgubio svoja osnivačka prava. U informaciji Uprave se kaže i da DP "Novi Sad-Gas" od osnivanja raspolaže sredstvima i imovinom koju je obezbedio Grad Novi Sad.

Međutim, ugovorom  iz marta 2000. godine između JP "Zavod za izgradnju grada" i DP "Novi Sad-gas" izgrađeni investicioni objekti gasovoda u većini prigradskih mesnih zajednica se prenose ovom društvenom preduzeću. Naknadnom sudskom presudom je utvrđeno da su navedeni sistemi izgrađeni sredstvima obezbeđenim iz budžeta Grada Novog Sada i poništen je deo ugovora kojim društveno preduzeće "Novi Sad-Gas" raspolaže tom imovinom, kaže se u Informaciji.

Podsetimo da su gradonačelnik Miloš Vučević i ministarka energetike Zorana Mihajlović nedavno najavili da će DP "Novi Sad-Gas" uskoro ponovo biti novosadski JKP.

  • Konacno

    27.03.2014 11:40
    Vreme je bilo da neko udje u to preduzece i vidi kako se tu zaposljavalo i po kom osnovu, firma drustvena a funkcionise mimo drzave, grada vec kao privatna firma par porodica.Finansiraju Proleter sa Slane Bare od beton lige do prve.
  • makijaveli

    27.03.2014 09:07
    otimacina
    Nova otimacina u reziji `naprednjaka` i njihovih partnera. Nakon Sajma, Luke, carinske zone, Dnevnika, itd sada je i ovo na redu. Pa DOKLE VISE ?!
  • Marko

    27.03.2014 08:36
    Prava odluka i treba da se vrati preduzece gradu a ne da par pojedinaca se ponasa kao da je to njihova dedovina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti