Taktički napad Lige na Tomislava Bokana

Neznalice i gangsteri iz kriminogene skupine 3D krivci su za nikad prljaviji Novi Sad i krajnje je vreme da odu i ne prave više štetu, saopštila je LSV.

Novi Sad je prljaviji i zapušteniji nego ikada u svojoj istoriji, ali krivci za svo smeće na ulicama, prepune kontejnere i aljkav grad nisu radnici JKP "Čistoća" nego manipulanti u rukovodstvu tog preduzeća, saopštila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Za ovakav Novi Sad, odgovorni su oni koji ni ne kriju da su to preduzeće tražili pogađajući se oko vladajuće većine u gradu i koji su ga se dočepali investiranjem u kupovinu glasova, navode iz ove stranke.

"Šta je drugo osim štrajka ostalo radnicima koji umeju da očiste i održavaju ovaj grad, kada ih je ta grupa dovela na rub egzistencije, kada ih ponižava i kada gledaju kako neko upropaštava ono što su oni gradili? Iako je prihod preduzeća veći nego ikada jer su cene podignute do krajnjih granica, rukovodstvo se pravda da im toliki novac odlazi za nadoknade od ujeda pasa lutalica?! Ne kažu, pritom, da su zaposlili mnoštvo stranačkih poslušnika i rođaka u administraciji menjajući sistematizaciju jer nisu zadovoljavali propisane uslove. Ne kažu ni da plate u preduzeću kasne po dva meseca. Nije ih sramota što sa plata radnika koji su digli kredite da bi preživeli uredno skidaju iznos za obustavu, ali ga ne prebacuju bankama kod kojih su se radnici zadužili. Oni ne znaju da rade i vode javno-komunalno preduzeće zbog kojeg je Novi Sad bio među najčistijima i u bivšoj Jugoslaviji, a kamoli u Srbiji. Oni su neznalice i gangsteri iz kriminogene skupine 3D. Čega god su se dotakli u ovom gradu, sve su su propastili, jer su došli da otmu, odnesu i ućare", stoji u saopštenju LSV.

Dodaje se da je "krajnji trenutak da takvi kadrovi odu i da se bave nečim drugim gde će praviti manju štetu. Da prestanu da se bave političkim životom i komunalnim sistemima u Novom Sadu. Neka se vrate da rade ono što su radili i pre, ako su uopšte ikada i imali neko zanimanje". Ili im zbog prethodnog učinka pucaju bombe pod automobilima, pitaju se ligaši.

Koga Liga napada i zašto?

Ovo je prvi ovako oštar napad Lige, doduše samo putem saopštenja upućenog medijima, na nekog iz gradske vlasti od kada su ostali bez svog dela kolača, tačnije od septembra 2012. godine. Ostaje pitanje, zašto je napadnut samo jedan od partnera u koaliciji zvanoj "Svi za Novi Sad", odnosno pokret Dinara-Drina-Dunav, a ne i "tata" koalicije, tj. SPO.

Nije tajna da je Nenad Čanak odavno ljut na svog nekadašnjeg pulena Vladimira Jelića kada se ovaj priklonio naprednjacima i ostao sam da komanduje sa nekim gradskim preduzećima. I tu se nije ništa promenilo, odnosi su onakvi kakvi su i bili pre godinu i po dana.

Nije ni tajna da Liga želi da se ponovo nađe u gradskoj vlasti i zadovoljili bi se sa nekim od svojih starih uporišta gde su ranije kupili "kajmak" - Elektrovojvodina, Vodovod, Urbanizam. S druge strane, Vuk Drašković je još ranije nametnut Aleksandru Vučiću kao koalicioni partner na nacionalnom nivou. Zato poslednje saopštenje LSV treba malo pažljivije pročitati i pokušati shvatiti "šta je pesnik hteo da nam kaže" i zašto nema napada na SPO već samo na 3D.

Inače, direktor Čistoće Vladimir Zelenović kadar je SPO, a ne Bokanov poslušnik. On je pre dolaska na ovu poziciju bio zamenik Draganu Božiću dok je ovaj bio direktor Čistoće, a sada direktoruje Vodovodom. Takođe je kadar SPO.

Ove političke igranke u stvari su uvod u neku novu raspodelu snaga na nivou grada, a do nje će doći vrlo brzo, da li raspisivanjem novih izbora paralelno sa pokrajinskim ili čuvenim tzv. "prekomponovanjem". Zbog lošeg izbornog rezultata najverovatnije će otpasti Treća Srbija, sada je izvesno da će to verovatno biti i Bokanov 3D (iako se prvi čovek Urbanizma, kao uostalom i mnogi drugi svojski potrudio na nedavnim izborima i "doneo" glasove naprednjacima). Šta će biti sa DSS ili SPS, o tome se, za sada, samo nagađa. Već sada su po broju odbornika SNS i Liga zajedno na broju 33 od potrebnih 40, a uskoro će biti i 34!

U svakom slučaju, poslednja dešavanja u Čistoći i štrajk radnika zbog plata dokaz su vrlo jasnih ciljeva lokalnih političkih lidera i njihovih gledanja na živote Novosađana, bilo iz ove bilo iz bilo koje druge ranije garniture. Ni tu nema ništa novo, da se domognu i otmu javna preduzeća kao osnovni izvor za partijsko i lično bogaćenje, a da se što više stranačkih aktivista zaposli kako bi im čuvali leđa i na izborima vratili uslugu u vidu obezbeđivanja sigurnih 10, 30 ili 50 glasova. Vizija razvoja i opšte dobro, to je utopija koja postoji samo u nekim razvijenim zemljama. (Slobodan Krajnović)

  • vlks

    29.03.2014 11:05
    svaka čast
    Po prvi put da pročitam nepristrasan tekst na 021.
  • SXljam

    27.03.2014 20:51
    Bokan - Bozic (iz vodovoda) i Galic kumovi iz DSS
  • Spoky

    27.03.2014 20:47
    SPO i 3D zasticeni ko medvedi. Pleve sve cega se dohvate Jelic i Bokan rade sta hoce a SNS cuti i samo gleda i pusta ih.
    Bruka i sramota da se SNS prodao ovoj grupici lopova za 10.000 glasova jadno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti