Optužbe DS i SNS oko smeća

Novosadski odbori DS-a i SNS-a danas su razmenili optužbe oko toga ko je kriv zbog štrajka u "Čistoći", kao i drugih problema koji su poslednjih dana aktuelni u gradu.
Novosadski odbori DS-a i SNS-a danas su razmenili optužbe oko toga ko je kriv zbog štrajka u "Čistoći", kao i drugih problema koji su poslednjih dana aktuelni u gradu.

Demokrate smatraju da gradonačelnik Miloš Vučević "mora hitno da podnese ostavku zbog potpunog kolapsa javnog sektora koji je blokirao funkcionisanje Novog Sada".

"Jedno od nekada najprofitabilnijih preduzeća, "Čistoća" je stupilo u štrajk čije posledice mogu biti širenje zaraze i ugrožavanje zdravlja građana. Ne manje važno pitanje je i egzistencijalno pitanje zaposlenih i njihovih porodica koji su već dva meseca bez ikakvih primanja", navode u DS-u i dodaju da je vlast Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera za samo dve godine dovela Novi Sad do potpunog kolapsa.

U reakciji na ovo saopštenje DS-a, SNS je osudio "nameru demokrata da svakih mesec dana, stvaranjem lažne tenzije, izaziva haos u Novom Sadu".

"Posle neuspešnog pokušaja centrale DS da unese haos u Srbiju pozivajući na ukrajinski scenario, novosadski ogranak DS-a neuspešno pokušava već više puta da sličnu stvar uradi u Novom Sadu. Svaki od tih protesta, koje tobože organizuju razna neformalna udruženja građana, obično se završe sa par desetina učesnika, mahom aktivista DS-a", kažu u SNS-u.

Naprednjaci su naveli da je za loše stanje kriv "najdestruktivniji gradonačelnik u istoriji Novog Sada Igor Pavličić".

  • Branko

    28.03.2014 09:28
    Triput
    ZADUZILI su nas TRIPUT vise, Ovi sto su bili na vlasti TRIPUT krace, da bi dobili TRIPUT vise glasova. Ko je ovde lud?
  • mmk

    27.03.2014 19:33
    Da mi je samo znati na osnovu čega ovi dole brane Vučevića? Čime vas je oduševio, kaž'te nam, možda smo slepi pored očiju?!
  • balkan express

    27.03.2014 19:14
    sada vidljive posledice
    U vreme Paavlicica "Cistoca" je bilo jedno od mesta u kome su se prvo sakupljali glasovi prekomernim zaposljavanjem, a s druge strane gde su se gomilali dugovi odabranih ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti