VIDEO, FOTO: Štrajk "Čistoće" traje, Bela Kurina na kamionu za smeće

Štrajk u "Čistoći " se nastavlja, iako je u četvrtak popodne radnicima koji su stalno zaposleni isplaćena trećina februarske plate, dok zaposleni koji primaju plate preko studentske zadruge nisu dobili ni dinara.
Štrajk u "Čistoći " se nastavlja, iako je u četvrtak popodne radnicima koji su stalno zaposleni isplaćena trećina februarske plate, dok zaposleni koji primaju plate preko studentske zadruge nisu dobili ni dinara.

Štrajkači su Radiju 021 rekli da nemaju nameru da prekinu sa protestom dok im se ne isplate dugovanja, koja su u visini dve mesečne zarade.

U međuvremenu, preduzeće je zvanično saopštilo preko pojedinih medija da je štrajk prekinut i da se čiste ulice, ali kako navode štrajkači, na ulice grada su otišla tri kamiona sa nekolicinom radnika koji su u četvrtak zaposleni preko studentske zadruge.

Novosadska TV je objavila snimak sa terena na kojem se vidi da u čišćenju Novog Sada učestvuje i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu Bela Kurina. On je pomagao da se isprazne kontejneri i vozio se kamionom za smeće.

Iako u upravi preduzeća nisu davali nikakve informacije koji je razlog za neisplaćivanje zarada, na sajtu Narodne banke Srbije može se videti da se račun "Čistoće" od 20. marta nalazi u blokadi zbog potraživanja od 4,8 miliona dinara.

Račun je u martu već bio u blokadi osam dana i skoro da nema meseca u proteklih godinu dana da nije bio blokiran. Za godinu dana, račun "Čistoće" je bio blokiran 105 dana.

Na novosadskim ulicama, nakon 24-časovnog štrajka ima sve više otpada na kolovozu i trotoaru, a prave se i gomile oko kontejnera što su zabeležili i reporteri 021.

  • Šangajac iz Bangladeša

    28.03.2014 20:27
    Belu Kurinu za gradonačelnika!
  • Slonče Dambo

    28.03.2014 12:04
    Realno, gospodin Kurina nema adekvatnih kvalifikacija čak ni za ovu poziciju sa fotografije.
  • Novosadjanin

    28.03.2014 11:38
    Tu mu je i mesto
    Po školi mu je i radno mesto na kamionu a ne u veću. Zele na šta si ti spao, sa kakvim likovima se družiš i slikaš. Na žalost izgleda i ti da si se promenio jer onaj stari nikada ovo ne bi radio. Na ovaj način svako može biti direktor, ne odgovaraš za ništa,pare za plate ne znaš da napraviš. Vučević kaže nema para više za gubitaše , a onda im za svaki štrajk da po 15-20 miliona dinara i onda porekne sve što je rekao a građane NS-a slaže. Podrška štrajkačima, a vi iz SPO-a manje kradite biće više za radnike. Kada bi vam ovi iz SNS-a dali šut kartu grad bi procvetao. Uništili ste Toplanu, sada Vodovod i Čistoću, a Treća Srbija Informatiku o DDD ne treba trošiti reči. Vreme je za gradske izbore ili da ovi navedeni lete iz vlasti.Svaka vlast je GORA I GORA OD PRETHODNE i u svakoj od tih vlasti je bila samo jedna stranka koja može sa svima - SPO. U gradu za dve ipo godine čekić nije udaren APSOLUTNA KATASTROFA za gradonačelnika i SNS. Otkačite lopove i ove što svake izbore kupuju glasove i dobićete u gradu još veću podršku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti