Danas se trči 21. Novosadski polumaraton

Novosadski polumaraton, 21. po redu, održaće se danas, a glavna polumaratonska trka startuje sa Trga slobode u 11 časova.
Novosadski polumaraton, 21. po redu, održaće se danas, 30. marta, a glavna polumaratonska trka startuje sa Trga slobode u 11 časova.

Na glavnu trku se prijavilo više od 440 takmičara iz 17 zemalja, a procena je da će se na svim trkama manifestacije prijaviti oko hiljadu trkača. Zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić pozvao je Novosađane da učestvuju u glavnoj ili na nekoj od sporednih trka.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona Milan Dolga rekao je da očekuje da na glavnoj trci trči oko 100 stranaca. Učešće su, prema rečima Dolge, najavili i predstavnici četiri ambasade: SAD-a, Velike Britanije, Češke i Norveške.

Promoteri ovogodišnjeg polumaratona su glumci Dejan Ćirjaković, Dimitrije Banjac i Nikola Škorić, a Ćirjaković je najavio da će njih trojica biti na startu.

"Ovo je divna manifestacija i tužno je što nema sponzora. Želim ovom prilikom da ih pozovem kako bi se naredna trka, Novosadski maraton u oktobru, organizovala i uz njihovu pomoć", naveo je Ćirjaković. On je napomenuo da se opkladio sa kolegom Banjcem da će istrčati ceo polumaraton.

Pored glavne trke, danas se održavaju i tradicionalni "frtaljmaraton", trka srednjoškolaca, starijih i mlađih osnovaca, trka mališana i puzeća trka beba.

Trasa polumaratona kreće sa Trga slobode, potom se nastavlja Zmaj Jovinom i Dunavskom, izlazi na Kej žrtava racije, ide Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jirečekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, gde se na raskrsnici Bulevara despota Stefana i Balzakove ulice pravi okret i vraća se istom trasom na Trg slobode.

  • zoran

    30.03.2014 11:33
    bojkot
    Bojkotujem ovu manifestaciju, pravi trkaci znaju zasto. PRica o sponzorima je smesna, kad dobijete od grada 2 miliona za obe trke kako je moguce da ne mozete organizovati kako treba trku. Nocni maraton koji od grada ima 100 hiljada organizuje trku sa 800-900 trkaca i bolja je 10 puta. U pitanju je privatna trka i cilj je profit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti