Obeležen dan SNP-a dodelom medalja i nagrada

Svečanom akademijom i dodelom nagrada i specijalnih medalja danas je obeležen dan Srpskog narodnog pozorišta, jedne od najstarijih teatarskih institucija u Srbiji.
Svečanom akademijom i dodelom nagrada i specijalnih medalja danas je obeležen dan Srpskog narodnog pozorišta, jedne od najstarijih teatarskih institucija u Srbiji.

Jedno od najvećih priznanja SNP-a, zlatna medalja "Jovan Đorđević", uručena je solistkinji Baleta SNP Andreji Kulešević, koja je stalna članica ansambla od 1997. godine. Srebrnu medalju "Jovan Đorđević" dobila je urednica programa Dušanka Radmanović koja u SNP radi već 35 godina, a u obrazloženju nagrade piše da je Radmanovićeva "jedan od najpouzdanijih radnika koje je taj teatar ikada imao".

Bronzana medalja "Jovan Đorđević" uručena je sekretarki Opere SNP Emiliji Bilić, Mirjani Stančić koja obavlja posao nototekara opere, kao i radniku obezbeđenja za protokol Petru Šuškoviću.

Srpsko narodno pozorište osnovano je 1861. godine i predstavlja najstariji profesionalni teatar u Srba, a prvi upravnik bio je jedan od osnivača tog teatra Jovan Đorđević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti