"Sprečiti pritisak Treće Srbije na RTV"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine osudilo je pritisak političke partije Treća Srbija na Radio-televiziju Vojvodine, u slučaju priloga o bivšem radniku "Informatike".

Nezavisno društvo novinara Vojvodine osudilo je pritisak političke partije Treća Srbija na Radio-televiziju Vojvodine, u slučaju priloga o bivšem radniku "Informatike".

Kako se ocenjuje, radi se o pokušaju vršenja pritiska i uticaja na uređivačku politiku ovog medija. NDNV političkim partijama poručuje da mediji ne postoje zbog njih nego zbog građana Novog Sada i Vojvodine. "Smatramo da su kolege sa pokrajinskog javnog servisa postupile potpuno profesionalno u prilogu koji Treća Srbija ocenjuje kao sporan", stoji u saopštenju tog strukovnog udruženja.

Mediji se ohrabruju da nastave da istražuju teme o načinu na koji se upravlja javnim komunalnim preduzećima u Novom Sadu, jer, kako se navodi u saopštenju, "postoje ozbiljne indicije o nezakonitim radnjama, velikim zloupotrebama i čerupanju gradske imovine kakvu Novi Sad ne pamti".

NDNV navodi da će pružiti svaku vrstu zaštite medijima i novinarima na koje se vrši pritisak, te da će o ovom konkretnom slučaju ugrožavanja nezavisnosti i slobode Javnog servisa Vojvodine obavestiti domaću i međunarodnu javnost.

Treća Srbija podnela prijavu protiv RTV-a

Treća Srbija saopštila je juče da je Savetu Republičke radiodifuzne agencije (RRA) podnela prijavu protiv RTV Vojvodine. U saopštenju je navedeno da je RTV 27. marta emitovala montirani audio snimak u kome se, kako se tvrdi, blati ta stranka.

Podsećamo da bivši radnik "Informatike" Miodrag Krivokuća tvrdi da ima audio snimak koji dokazuje da su ga čelnici tog preduzeća iz stranke Treća Srbija ucenjivali kako bi ga vratili na posao, sa kojeg je prethodno otpušten.

Krivokuća je nekoliko puta protestovao ispred "Informatike" i Gradske kuće, kako bi javnosti skrenuo pažnju da ta stranka masovno zapošljava svoje kadrove i simpatizere u JKP "Informatika". Treća Srbija je ranije u reakciji na Krivokućine optužbe saopštila da je on izneo "neproverene optužbe iz političkih pobuda".

  • Sloboda

    31.03.2014 07:26
    Sramota
    Ono što mogu da kažem novinarima jeste, kad se Treća Srbija ukloni zaposleni će rado dostaviti sva u najmanju ruku sporna dokumenta koja će pokazati pravo lice Treće Srbije, jer očigledno da gradonačelnik i nadležni organi žmure na njihove malverzacije.
  • 30.03.2014 22:40
    Kupovina glasova
    Da nije to onaj Krivokuća što je kupovao glasove za DS na izborima 2012 u Veterniku? Biće zanimljivo kako će se sve ovo završiti na kraju.
  • Užasnut i zgađen

    30.03.2014 17:33
    ...i pitanje svih pitanja je-
    Da li je i SNS svestan (a Vučević jeste itekako) koliko gubi zbog bahatosti i kokošarenja bednih parazita iz Treće Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti