Sindikat "Sloga": Radnike "Čistoće" vratiti na posao

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da su otkazi za 30 radnika angažovanih preko Studentske zadruge u JKP "Čistoća" i suspendovanje jednog broja stalno zaposlenih zbog štrajka u kome su tražili isplatu zarada - dokaz bahatosti gradske vlasti.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da su otkazi za 30 radnika angažovanih preko Studentske zadruge u JKP "Čistoća" i suspendovanje jednog broja stalno zaposlenih zbog štrajka u kome su tražili isplatu zarada - dokaz bahatosti gradske vlasti.

"Otkazi za 30 radnika angažovanih u JKP 'Čistoća' u Novom Sadu i suspenzije jednog broja stalno zaposlenih zbog održanog jednodnevnog štrajka u kome su se tražile isplate zarada, dokaz su sumorne stvarnosti u kojoj se srpski radnik danas nalazi, ali i bahatosti gradske vlasti koja očigledno nije dorasla svojoj ulozi, pa je, umesto rešavanja problema koji je bio povod štrajku, posegla za brutalnim represivnim merama", saopštili su sindikati.

"Pozivamo članove Radne grupe koja radi na novom Predlogu zakona o radu da obustavi svaki dalji rad i da se pridruže u solidarnosti sa otpuštenim i suspendovanim radnicima, da zahtevaju njihov povratak na posao i dobro razmisle na čiju stranu treba kao predstavnici sindikata da stanu ukoliko im je iskrena namera da štite radnike i njihove porodice", navodi predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović.

  • Rođak PoNS

    30.03.2014 15:51
    Druga strana medalje
    Jesam za poštovanje radničkih prava, ali šta ćemo s onim nemalim brojem Čistoćinih odnositelja smeća koji ti istresu kantu u vozilo-kontejner, pa je onda zafrljače pola na na travnjak, pola na kolovoz. Tamo ona, sirota, leži sve dok je neki sažaljivi prolaznik ne podigne - da ne bi na nju naleteo kakav kamion ili automobil i načinio veće zlo. Jednom sam takvu scenu doživeo pred tuđom kućom i opomenuo sam raznosača i vozača da ne nastavljaju vožnju dok posao ne obave uredno, jer uništavaju tuđu imovinu i ugrožavaju bezbednost saobraćaja, to jest ljudske živote. Dobio sam, onako u horu, jednu zdravo masno rečenicu. E, ako su sada i njih dvojica bili štrajkači, i ako su među štajkačima bili još imnogi drugi takvi - zabole me onaj moj anatomski predeo niže leđa za njihova ljudska, radnička, klasna i kakva sve još prava. Bez milosti bih ih najurio s posla fekalizovanom metlom.
  • Obavesten

    30.03.2014 11:28
    Nisam do sada zeleo da komentarisem i kolegama "kvarim posao", ali ova pisanja vise nemaju veze sa mozgom. Kao prvo isplacena je sada februarska akontacija a ne trecina plate kako se pise. To sto je nekom dobio 3000-4000 je zato sto je nakarikao administrativne zabrane i unapred potrosio platu. Treca stvar tek u ponedeljak istice zakonski rok za isplatu februarske zarade i tek onda prakticno kasni zarada....
  • NEKO JOŠ UVEK NORMALAN

    30.03.2014 05:26
    Hajde da se malo bavite poslom a ne politikom
    Nije mi jeasno šta radi inspekcija. Zakon o radu kaže da se zarada isplaćuje najkasnije krajem tekućeg meseca za prethodni mesece. Da li se to odnosi samo na deo koji se izdvaja državi? Jer dorinosi se moraju isplatiti, a ako kasnite sa porezom, plaćate penale. Da li je iko ikada zaposlenom isplatio penale zato što mu kasni zarada.

    Sve zarade JP idu na potpis u Grad, tako da gradski oci ne mogu reći da su neobavešteni koje preduzeće isplaćuje za koji mesec zaradu. Pa gospodo draga vi ste ODGOVORNI za takvo stanje u JP, jer vi postavljate te silne direktore, savetnike, pomoćnike, bez radnog i životog iskustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti