FOTO: Malo ratnih veterana na protestu kod Spensa

Oko 90 članova Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije danas u 14 časova održalo je protest na platou Spensa zbog neusvajanja Zakona o pravima ratnih veterana i članova njihovih porodica.
Oko 90 članova Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije danas u 14 časova održalo je protest na platou Spensa zbog neusvajanja Zakona o pravima ratnih veterana i članova njihovih porodica.

Organizatori su naveli da su razočarani posetom. Prisutni su držali transparente na kojima se navodi: "Kad ste nas zvali u rat bili smo dobri..." i "Ne terajte nas na ono što ne želite".

Udruženje ratnih veterana navelo je da zahteva od Skupštine Srbije da usvoji predlog Zakona o pravima ratnih veterana i članova njihovih porodica, koji je predat Skupštini Srbije na razmatranje dalekog 28. decembra 2012. godine.

Ovo udruženje zahteva i da se njihova prava izjednače sa pravima ratnih veterana u Beogradu, koji 20 godina plaćaju i do 50 odsto smanjen iznos troškova za komunalne usluge. Veterani traže i isplatu ratnih dnevnica, pošto su veterani Topličkog okruga svoje već dobili.

  • jaaa

    30.03.2014 13:06
    Vid vid imam vise minusa??
    Pa kome smeta moj komentar?
    Jel to zato sto rintam kod privatnika od 8 do 19h??

    Inace ja sam bio redovan vojnik granicar u Presevu,nisam krao nisam isao u vojsku jer sam zeleo nego jer je obaveza bila ,a ti anonimni sta si ti radio tad?
    Vijao klinke po skolinistima?
  • Rade

    30.03.2014 10:54
    slika govori sve
    Bedno je da ovo udruzenje i taj lik ne moze da okupi 100 ljudi? Zbog takvih necemo nikada ni dobiti zakon.
  • @veteran - @anonimus

    30.03.2014 10:16
    Ne znam tacno ko sve spada u ratne veterane. Za mobilisane nesrecne ljude se slazem sa tvojim tekstom, sramota je i strasno da je neko poslat u besmisleni rat, a nekom je oprosteno sto je prekrsio tadasnji zakon, kakav god bio. S druge strane, sasvim drugo misljenje imam o dobrovoljcima koji su isli u rat u tudju zemlju da ubijaju za osvajanje teritorije, a mislim da je anonimus koji te je naljutio bas na njih mislio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti